Αθλητισμος

Champions League: Τι ισχυρίζεται η UEFA για το χάος στον τελικό

Έρευνα ζήτησε η Λίβερπουλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οπαδοί πηδούν τα κάγκελα για να δουν τον τελικό Champions League 2022
Οπαδοί πηδούν τα κάγκελα για να δουν τον τελικό Champions League 2022 @Twitter

Ο τελικός Champions League 2022 και η ανακοίνωση της UEFA για τις ουρές, το «ντου» των οπαδών της Λίβερπουλ και το χάος έξω από το Σταντ ντε Φρανς.

Ο τελικός Champions League 2022 ολοκληρώθηκε με θριαμβεύτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης για 14η φορά στην ιστορία της (σε 17 παρουσίες σε τελικούς). Ωστόσο, ο τελικός «σημαδεύτηκε» από τα δακρυγόνα και το «ντου» των οπαδών της Λίβερπουλ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης να ξεκινήσει με 36 λεπτά καθυστέρηση.

Βίντεο με επεισόδια και ατέλειωτες ουρές μπροστά από κλειστά τουρνικέ στις θύρες του «Stade de France» στο Παρίσι δεν σταματούν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η UEFA με ανακοίνωσή της κατά τη διάρκεια του αγώνα, έκανε λόγο για μπλοκαρισμένα τουρνικέ, εξαιτίας οπαδών με πλαστά εισιτήρια, ενώ η Λίβερπουλ σε δική της επίσημη τοποθέτηση, ζήτησε έρευνα για όσα έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα.

Champions League: Η ανακοίνωση της UEFA για τον τελικό

«Τα τουρνικέ έξω από τις εξέδρες της Λίβερπουλ μπλοκαρίστηκαν από χίλιους οπαδούς, οι οποίοι αγόρασαν πλαστά εισιτήρια, τα οποία δεν λειτουργούσαν. Αυτό δημιούργησε ουρές από οπαδούς που προσπαθούσαν να μπουν μέσα. Ως εκ τούτου, η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε 35 λεπτά για να μπορέσουν οι φίλαθλοι που έχουν εισιτήρια να μπουν. Οπαδοί έξω από το γήπεδο συνέχιζαν να μαζεύονται και μετά τη σέντρα, η αστυνομία τους διασκόρπισε με δακρυγόνα και τους ώθησε μακριά από το γήπεδο. Η UEFA συμπάσχει με αυτούς που επηρεάστηκαν και θα εξετάσει περαιτέρω την υπόθεση με την γαλλική Αστυνομία και με τη γαλλική Ομοσπονδία».

Τελικός Champions League 2022: Η ανακοίνωση της Λίβερπουλ 

«Είμαστε εντελώς απογοητευμένοι από τα ζητήματα στην είσοδο του σταδίου και την κατάρρευση της περιμέτρου ασφάλειας που αντιμετώπισαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ στο Σταντ Ντε Φρανς. Είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι δεν θα έπρεπε να βιώσουν τέτοιες σκηνές, των οποίων γίνομαι μάρτυρες σήμερα. Έχουμε επίσημα αιτηθεί την έρευνα για τα αίτια αυτών των απαράδεκτων ζητημάτων» αναφέρει η ανακοίνωση της Λίβερπουλ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ