Αθλητισμος

Tσέλσι: Προσφορά 4.25 δισ. λιρών κατέθεσε ένας από τους πλουσιότερους Βρετανούς

Είναι ιδιοκτήτης της Ineos και υπήρξε χρηματoδότης του Brexit

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skysports-jim-ratcliffe-chelsea_5755452.jpg
O Tζιμ Ρατκλιφ © Getty Images/Ideal Image

Τσέλσι: ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ φιλοδοξεί να την κρατήσει στο υψηλότερο επίπεδο

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σερ Τζιμ Ράτκλιφ έκανε μια καθυστερημένη προσφορά ύψους 4,25 δισ. λιρών για την εξαγορά της Τσέλσι, λίγες μέρες πριν λήξει η σχετική διορία.

Η προσφορά του Ράτκλιφ θα φέρει σύμφωνα με το BBC επενδύσεις ύψους 1,75 δισ. λιρών στον σύλλογο σε διάστημα 10 ετών. Επιπλέον 2,5 δισ. λίρες έχουν δεσμευτεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

«Καταθέσαμε προσφορά το πρωί» είπε ο Ράτκλιφ στους Times. «Είμαστε η μόνη βρετανική προσφορά. Το κίνητρό μας είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές κλαμπ στο Λονδίνο. Δεν έχουμε οικονομικό κίνητρο αφού βγάζουμε λεφτά από άλλες δραστηριότητες» συμπλήρωσε ο επιχειρηματίας επιβεβαιώνοντας την σχετική είδηση.

Μετά την απομάκρυνση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Βρετανία και η ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο αγγλικός σύλλογος αναζητά την επόμενη ιδιοκτησία.

Μέχρι στιγμής, οι φάκελοι που έχουν φτάσει στην τελική ευθεία για την εξαγορά της ομάδας είναι τέσσερις εκ των οποίων τρεις προέρχονται από τις ΗΠΑ, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (15/4) ένας από τους τέσσερις διεκδικητής, η οικογένεια Ρίκετς, ιδιοκτήτρια των Σικάγο Καμπς του MLB, αποσύρθηκε από την εξαγορά του Λονδρέζικου συλλόγου.

Ποιός είναι ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ

Ο σερ Τζέιμς Άρθουρ Ράτκλιφ (Sir James Arthur Ratcliffe, γεννημένος στις 18 Οκτωβρίου 1952) γιος φτωχού ξυλουργού από το Μάντσεστερ, είναι χημικός μηχανικός με έδρα το Μονακό.

Ο Ράτκλιφ είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (CEO) του ομίλου χημικών προϊόντων Ineos, τον οποίο ίδρυσε το 1998 και του οποίου εξακολουθεί να κατέχει τα δύο τρίτα και ο οποίος εκτιμάται ότι θα έχει κύκλο εργασιών 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Τον Μάιο του 2018, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο, με καθαρή αξία 21,05 δισεκατομμυρίων λιρών, ενώ τον ίδιο χρόνο χρίστηκε ιππότης λόγω του κομβικού ρόλου του στην ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας.

Τον Απρίλιο του 2020, το Bloomberg Billionaires Index υπολόγισε την καθαρή του αξία σε 28,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ήταν ο 55ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και δεύτερος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Ράτκλιφ άλλαξε επίσημα τη φορολογική του κατοικία από το Χαμπσάιρ στο Μονακό, μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα του εξοικονομήσει 4 δισεκατομμύρια λίρες σε φόρους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ