Αθλητισμος

Τσέλσι: Σε αμερικανικά χέρια - Κοντά στα 5 δισ. ευρώ το συνολικό deal

Ποιο είναι το νέο αφεντικό της λονδρέζικης ομάδας μετά τον Αμπράμοβιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσέλσι: Έδωσαν επίσημα τα... χέρια με Τοντ Μπόελι για τις μετοχές
Todd Boehly-Chelsea © Τwitter/screenshot

Ο αμερικανός επιχειρηματίας Τοντ Μπόλι είναι ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Ο Τοντ Μπόλι έχει φτάσει σε απόλυτη συμφωνία με την Τσέλσι για την αγορά των μετοχών του Ρομάν Αμπράμοβιτς, με το deal να ανακοινώνεται τα ξημερώματα του Σαββάτου και πλέον να δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εξασφάλιση έγκρισης από την κυβέρνηση και την Premier League.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «μπλε», ο Τοντ Μπόλι και η ομάδα της οποίας ηγείται θα καταβάλλει το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών (2,93 δισεκατομμυρίων ευρώ) για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου, ενώ από εκεί και πέρα δεσμεύτηκε για την καταβολή ενός πολύ μεγάλου ποσού, ύψους 1.75 δισεκατομμυρίων λιρών (2,05 δισεκατομμυρίων ευρώ), που θα πάει για επένδυση προς όφελος του συλλόγου.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την προσπάθεια που έχει ως μπροστάρη τον Μπόλι, είναι ο συνιδιοκτήτης της ομάδας baseball L.A Dodgers, Μακ Γουόλτερ, ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιοργκ Βάις και ο επενδυτικός οίκος, Clearlake Capital. 

Ποιος είναι ο Τοντ Μπόλι, το νέο «αφεντικό» της Τσέλσι

 

Γνωστός επενδυτής αλλά και για το φιλανθρωπικό του έργο, ο Τοντ Μπόλι είναι συνιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος, Πρόεδρος και ελεγκτικό μέλος της Elridge Industries. Μιας ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας που βρίσκεται στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ.

Από τον Οκτώβριο του 2021, είναι επίσης ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ και κατέχει το 20% των Los Angeles Dodgers μαζί με τον συνιδιοκτήτη των Los Angeles Sparks, τα οποία όλα συνεισφέρουν στην εκτιμώμενη περιουσία του, ύψους 4,72 δισεκατομμυρίων λιρών. Ο Μπόλι έχει μετοχές και των Los Angeles Lakers.

Ο Μπόλι είναι 46 ετών με τρεις γιους τους Νικ, Ζακ, Κλέι και είναι παντρεμένος με τη μητέρα των παιδιών του Κέιτι. Οι παππούδες του Τοντ μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από τη Γερμανία, κάτι που επέτρεψε στον επιτυχημένο επιχειρηματία να αποφοιτήσει από το Landon School στη Bethesda του Μέριλαντ το 1991. Μικρός ήταν στην ομάδα πάλης της σχολής του με την οποία κατέκτησαν περιφερειακά πρωταθλήματα. Πέντε χρόνια αργότερα, πήρε πτυχίο στα Χρηματοοικονομικά έχοντας σπουδάσει στο London School of Economics.

Ο Μπόλι άρχισε να εργάζεται στη Citibank και στη συνέχεια στην Credit Suisse First Boston για να συγκεντρώσει κάποια εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα. Μόλις ο Μπόλι απέκτησε τα απαραίτητα εφόδια εντάχθηκε στην Guggenheim Partners το 2001. Κάπως έτσι ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας για επενδύσεις πιστώσεων. Ανέλαβε οποιεσδήποτε επιχειρηματικές ευθύνες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και έγινε πρόεδρος της εταιρείας.

Ωστόσο, το 2015 ήταν η χρονιά όπου ο Μπόλι ξεκίνησε πραγματικά τον δρόμο προς τον πλούτο επειδή ο Αμερικανός μεγιστάνας επένδυσε σε ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία που συγκέντρωσε στο Guggenheim, συμπεριλαμβανομένων των The Hollywood Reporter, Dick Clark Productions και Security Benefit για να ιδρύσει την τρέχουσα εταιρεία του Eldridge Industries. Έχει μια εταιρεία τεχνολογίας, επενδύει σε ακίνητα και ασχολείται με τη βιομηχανία τροφίμων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ