Αθλητισμος

Συγκινεί ο Σάκχοφ (ΑΕΚ) - Τι είπε για τη γυναίκα και το παιδί του

«Ήταν πέντε μέρες στο αυτοκίνητο»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Εβγέν Σάκχοφ, ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ
Ο Εβγέν Σάκχοφ, ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ © EUROKINISSI

Ο Έβγεν Σάχκοφ, ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, μίλησε για τα όσα βίωσε η σύζυγός του στην Ουκρανία. Η γέννα στο καταφύγιο και η επιστροφή με το νεογέννητο στην Ελλάδα.

H σύζυγος του Eβγέν Σάκχοφ και τα όσα απίστευτα βίωσε στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου με τη Ρωσία, έγιναν πρώτη είδηση σε αθλητικά site και προκάλεσαν συγκίνηση. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές των ανθρώπων που ζουν στη συγκεκριμένη χώρα.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η σύζυγος του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα του Εβγέν Σάκχοφ γέννησε σε καταφύγιο στο Κίεβο, την ώρα που οι ρωσικοί βομβαρδισμοί ήταν σε εξέλιξη.

Χρειάστηκε να περάσουν λίγες ημέρες προκειμένου να γίνει η επανένωση της οικογένειας και ο Εβγέν Σάκχοφ να έρθει στην Ελλάδα με τη σύζυγο και το μωρό τους. Σε δηλώσεις της η γυναίκα του είχε πει μεταξύ άλλων ότι προσευχόταν να μη γεννήσει στο καταφύγιο.

Εβγέν Σάκχοφ: «Αν είχα μπει στην Ουκρανία δεν θα έφευγα ποτέ»

Σε συνέντευξή του στην ιταλική «Gazzetta dello Sport» ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ περιγράφει τα όσα δραματικά βίωσε η γυναίκα του στο Κίεβο, τη γέννα στο καταφύγιο και τη δύσκολη διαδρομή μέχρι τη Ρουμανία όπου συνάντησε τη σύζυγό και το παιδί τους.

«Δεν μπορούσα να παρευρεθώ στη γέννηση της κόρης μου, αν είχα μπει στην Ουκρανία δεν θα έφευγα ποτέ. Η γυναίκα μου και εγώ ζούμε στην Αθήνα, αλλά θέλαμε το μωρό να γεννηθεί στην πόλη μας το Κίεβο. Έτσι, πριν από μερικές εβδομάδες, η Αλόνα επέστρεψε στους γονείς της, κρατήσαμε επικοινωνία τηλεφωνικά. Εν τω μεταξύ, συνέχισα να προπονούμαι, αλλά ήμουν έτοιμος να πετάξω στην Ουκρανία, όταν επρόκειτο να γεννήσει» τόνισε ο Εβγέν Σάκχοφ.

Σύζυγος Σάκχοφ: «Ευχαριστώ τον Θεό που είμαστε στην Ελλάδα» | 11/03/2022 | ΕΡΤ

«Ένιωθα ανήμπορος μπροστά σε αυτήν την κατάσταση» - Η κατάθεση ψυχής από τον Εβγέν Σάκχοφ

«Η Αλόνα έκλαιγε, είπε ότι είχε αρχίσει η ρωσική επίθεση. Από εκεί και πέρα πέρασα μέρες τρόμου. Όλη μου η οικογένεια κινδύνευε, ένιωθα ανήμπορος μπροστά σε αυτή την κατάσταση» συνέχισε.

Και αποκάλυψε: «Πριν από την εισαγωγή σε νοσοκομείο στο Κίεβο, η γυναίκα μου -εννέα μηνών έγκυος- έπρεπε να βρει καταφύγιο μαζί με το κοριτσάκι μας που θα μπορούσε να είχε γεννηθεί ανά πάσα στιγμή».

«Με την Αλόνα αποφασίσαμε να συναντηθούμε στα ρουμανικά σύνορα. Η γυναίκα μου και η κόρη μου έπρεπε να περάσουν πέντε μέρες στο αυτοκίνητο. Δύο για να φύγουν από την Ουκρανία, άλλες τρεις για να φτάσουν στην Αθήνα. Τους φρόντιζε ο αδελφός μου, ο οποίος οδήγησε από το Κίεβο στα σύνορα. Το ταξίδι είναι πολύ μεγάλο γιατί υπάρχουν δεκάδες σημεία ελέγχου, απερίγραπτη κίνηση και, κυρίως, πολύς φόβος. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πέσει μια βόμβα, πρέπει να προσέξεις τη διαδρομή που θα επιλέξεις» συνέχισε.

Αγωνία για τον Εβγέν Σάκχοφ: Οι γονείς του έμειναν πίσω στην Ουκρανία

Στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δεν κρύβει την ανησυχία του για το μέλλον.

«Ο πατέρας μου και ο αδελφός μου ανήκουν στην κατηγορία των επίστρατων και, ως εκ τούτου, έπρεπε να μείνουν στην πόλη. Η μητέρα μου δεν έχει σκοπό να τους αφήσει μόνους τους, τους τηλεφωνώ συνεχώς για να δω αν είναι καλά. Είναι δύσκολο να μην είσαι κοντά τους, να φοβάσαι τα χειρότερα και να μην έχω τρόπο να επέμβω».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα fake news που κυκλοφορούν συνεχώς για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Νευριάζω να ακούω για ψεύτικες ειδήσεις και ψεύτικες εικόνες. Η γυναίκα μου και εγώ λαμβάνουμε καθημερινά αξιόπιστες ειδήσεις και τρομακτικά βίντεο από τους συγγενείς μας. Δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία τράπηκαν σε φυγή, αναζητώντας καταφύγιο. Αυτά τα δεδομένα πρέπει να είναι αρκετά για να εξηγήσουν τον φόβο των ανθρώπων μου. Η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια. Δεν είναι θέμα πολέμου για να υπερασπιστούμε τη γη μας, αλλά την ελευθερία μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ