Αθλητισμος

Τέλος στη συνεργασία της UEFA με την Gazprom

Μετά και την αποβολή των Ρωσικών ομάδων από UEFA και FIFA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
GAZPROM
H UEFA διέκοψε τη συνεργασία με την Gazprom © EPA Pool

Η UEFA επισημοποίησε τη διακοπή της χορηγικής συνεργασίας ύψους 47 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως με την ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom.

H UEFA μετά την απόφαση αποβολής των ρωσικών ομάδων σε έκτακτη συνεδρίαση της την Δευτέρα (28/2) τερμάτισε και τη χορηγία της Gazprom προς την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Η διακοπή αυτή έχει άμεση ισχύ και πλέον το όνομα της Gazprom δεν θα υπάρχει στο Champions League και στο Euro 2024.

H συμφωνία απέφερε περίπου 47 εκατομμύρια ευρώ στην UEFA ετησίως, ενώ η συμφωνία η οποία διεκόπη προβλεπόταν να έχει διάρκεια έως το 2024.

 

 

Ως γνωστόν και η γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα Σάλκε αποφάσισε προ ημερών να αφαιρέσει το όνομα της ρωσικής εταιρείας Gazprom από τη φανέλα. Σήμερα δε διέκοψε οριστικά κάθε σύνδεσή της με τον εδώ και μία 15ετία χορηγό της.

«Η συνεργασία μεταξύ Σάλκε και Gazprom τερματίζεται πρόωρα. Το διοικητικό συμβούλιο της Σάλκε, με την έγκριση του εποπτικού συμβουλίου, αποφάσισε να τερματίσει πρόωρα τη συνεργασία μεταξύ της Σάλκε και της Gazprom. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο βρίσκονται σε συζητήσεις με εκπροσώπους του σημερινού βασικού χορηγού και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε εν ευθέτω χρόνο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομάδας από το Γκεζελκίρχεν.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY