Αθλητισμος

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποχωρεί από την Τσέλσι

Η ανακοίνωσή του στη σκια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόμαν Αμπράμοβιτς
Ρόμαν Αμπράμοβιτς © EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποχωρεί από την Τσέλσι - Η επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης από την αθλητική ομάδα.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Τσέλσι στη σκια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι απομακρύνεται από τα διοικητικά καθήκοντά του στην Τσέλσι και παραχωρεί την εποπτεία του κλαμπ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγόρασε την Τσέλσι το 2003. Η ανακοίνωση για την αποχώρησή του από την ομάδα έγινε μόλις μία ημέρα πριν τον αγώνα Τσέλσι - Λίβερπουλ για τον τελικό του Carabao Cup.

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Η ανακοίνωση αποχώρησης από την Τσέλσι

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι' αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι.

» Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς».

Η Τσέλσι από το 2003 μέχρι και σήμερα, δηλαδή την περίοδο που ανήκε στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχει κερδίσει πέντε τίτλους Premier League και Κύπελλα Αγγλίας. Ο 55χρονος δισεκατομμυριούχος έχει μπει στο στόχαστρο λόγω των φιλικών σχέσεων που διατηρεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Τις προηγούμενες ημέρες, υπό το φόβο της επιβολής κυρώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πολλοί ήταν οι μνηστήρες που ήθελαν να μάθουν για την τύχη της Τσέλσι. Σύμφωνα με το Bloomberg, επενδυτές στον αθλητισμό και εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις ΗΠΑ, είχαν αρχίσει να συντάσσουν πιθανές προσφορές εξαγοράς για την ομάδα του Λονδίνου. 

Ρόμαν Αμπράμοβιτς
Ρόμαν Αμπράμοβιτς © EPA

Ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, είχε δηλώσει την Παρασκευή (25/2) ότι υπήρχαν «τόσες πολλές αβεβαιότητες σχετικά με την κατάσταση του συλλόγου μας» μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Ποιος είναι ο 55χρονος δισεκατομμυριούχος

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς γεννήθηκε το 1966 και είναι Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, επενδυτής και πολιτικός. Από το 2018, κατέχει επίσης και την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας Millhouse LLC και είναι περισσότερο γνωστός εκτός Ρωσίας ως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ποδοσφαιρικού συλλόγου της Premier League. Για οκτώ χρόνια, από το 2000 έως το 2008 υπήρξε κυβερνήτης της Τσουκότκα.

Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή θέση του Αμπράμοβιτς ανερχόταν σε 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2018, καθιστώντας τον πλουσιότερο άνθρωπο στο Ισραήλ, τον 11ο πλουσιότερο στη Ρωσία και τον 140ο πλουσιότερο στον κόσμο. Έχει δωρίσει τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο Ρώσο εν ζωή, με δωρεές άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έτη 1999-2013, για τη δημιουργία σχολείων, νοσοκομείων και υποδομών στην Τσουκότκα.

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Κατά του Πούτιν η κόρη του, Σοφία

Η κόρη του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Σοφία, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να χτυπήσει τον Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι Ρώσοι δεν υποστηρίζουν τις ενέργειες του προέδρου τους εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

«Η Ρωσία θέλει πόλεμο με την Ουκρανία», γράφει η εικόνα που ανάρτησε η Σοφία, αλλά με το «Ρωσία» διαγραμμένο και αντικαθίσταται από το «Πούτιν». «Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι στέκονται στο πλευρό του Πούτιν», προσθέτει η ανάρτηση.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ