Αθλητισμος

Αμπράμοβιτς: Τέλος και από την προεδρία της Tσέλσι

Σε δεινή θέση οι «μπλε» του Λονδίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσέλσι: Τέλος από την προεδρία της ο Αμπράμοβιτς όπως ανακοίνωσε η Premier League
Το σήμα της Τσέλσι έξω από το γήπεδο της © ΕPA Pool

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αποβλήθηκε από τη θέση του ιδιοκτήτη της Τσέλσι όπως ανακοίνωσε η Premier League.

Η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης πως στερεί από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς τη δυνατότητα να είναι στο τιμόνι των μπλε ως πρόεδρός τους μετά από τις κυρώσεις εις βάρος του για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Μετά από επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το συμβούλιο της Premier League απέκλεισε τον Ρομάν Αμπράμοβιτς ως Διευθυντή της Ποδοσφαιρικής Λέσχης Τσέλσι.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δεν επηρεάζει την ικανότητα του συλλόγου να προπονείται και να παίζει τα παιχνίδια του, όπως ορίζεται στους όρους άδειας που εκδόθηκε από την κυβέρνηση, η οποία λήγει στις 31 Μαΐου 2022», αναφέρει η ανακοίνωση της Premier League.

 

 

Μετά τις κυρώσεις η Τσέλσι βρίσκεται σε δύσκολη θέση και μάλιστα απειλείται η βιωσιμότητα των μπλε. Το Τμήμα Ψηφιακού κόσμου, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού της χώρας εξέδωσε δική του ανακοίνωση, στην οποία αποσαφηνίζει τι ισχύει με τη διαδικασία πώλησης των Λονδρέζων.

Ο υπουργός ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Κρις Φίλιπ, ερωτηθείς για το γεγονός στο Sky News, τόνισε πως ο πιθανός αγοραστής θα πρέπει να συζητήσει με την κυβέρνηση της χώρας, ώστε να ενημερωθεί για τους όρους της αγοροπωλησίας.

«Όπως είναι γραμμένοι οι όροι της άδειας σήμερα, μία πώληση δεν μπορεί να γίνει. Ωστόσο, εάν προκύψει ένας αγοραστής, θα είναι ανοιχτό να προσεγγίσει την κυβέρνηση και να ρωτήσει για τους όρους που θα επιτρέψουν να προχωρήσει μία τέτοια πώληση» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ