- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζόκοβιτς: Θα πληρώσω το τίμημα για να μην εμβολιαστώ
Η πρώτη συνέντευξη του Σέρβου μετά την Αυστραλία
Νόβακ Τζόκοβιτς: Προτιμώ να μην παίξω ξανά σε Grand Slam από το να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για πρώτη φορά μετά τα όσα συνέβησαν στην Αυστραλία πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Σέρβος τενίστας έγινε θέμα συζήτησης - αντιπαράθεσης σε ολόκληρο τον κόσμο και μετά από μαραθώνιες διαδικασίες, τελικά απελάθηκε από τη χώρα.
Αρχικά, ο θρίαμβος του Ραφαέλ Ναδάλ θεωρήθηκε κινητήριος δύναμη για να κάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς το εμβόλιο, σήμερα όμως ο Σέρβος αποκαλύπτει ότι δεν θα συμμετάσχει σε μελλοντικά Grand Slam αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει εμβόλιο για την Covid.
Σε συνέντευξή του στο «BBC», ο Τζόκοβιτς ξεκαθάρισε τις προθέσεις του.
Novak Djokovic has said he would rather miss out on future tennis trophies than be forced to get a Covid vaccine.
— BBC Sport (@BBCSport) February 15, 2022
More ⬇️
«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», τόνισε αρχικά στο «BBC» και συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί.
«Πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πολλή κριτική και καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι βγαίνουν με διαφορετικές θεωρίες για το πόσο τυχερός ήμουν ή πόσο βολικό ήταν όλο αυτό. Αλλά κανείς δεν είναι τυχερός και βολικός να κολλήσει την Covid».
Παράλληλα, ο κορυφαίος τενίστας σημείωσε: «Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν και εξακολουθούν να παλεύουν με τον Covid σε όλο τον κόσμο. Λοιπόν, το παίρνω πολύ σοβαρά, δεν μου αρέσει να σκέφτεται κάποιος ότι έχω κάνει κακή χρήση ή προς όφελός μου, προκειμένου, ξέρετε, να πάρω θετικό τεστ PCR και τελικά να πάω στην Αυστραλία.
»Ήμουν πραγματικά λυπημένος και απογοητευμένος με τον τρόπο που τελείωσαν όλα για μένα στην Αυστραλία. Δεν ήταν εύκολο. Ο λόγος για τον οποίο απελάθηκα από την Αυστραλία ήταν επειδή ο υπουργός Μετανάστευσης χρησιμοποίησε τη διακριτική του ευχέρεια για να μου ακυρώσει τη βίζα με βάση την αντίληψή του ότι μπορεί να δημιουργήσω κάποιο αίσθημα κατά της φορολογίας στη χώρα ή στην πόλη, με το οποίο διαφωνώ εντελώς», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο τo ματς
Η αντίδραση της τενίστριας στο instagram
Ποιους έχει στη διάθεσή του ο Ράφα Μπενίτεθ
Αφού εξασφάλισε την πρωτιά στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Ένας από τους μεγαλύτερους σουτέρ όλων των εποχών
«Ακόμη και η καταγγέλλουσα Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός είχε ζητήσει μόνο την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ»
Εδώ και αρκετό διάστημα οι σχέσεις των δύο πλευρών δοκιμάζονται
Ανακοίνωση κατά του Βαγγέλη Λιόλιου εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Παράλληλα απέφυγε τις αιχμές Ρανιέρι
Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ
Τι συνέβη και κλιμακώθηκε η ένταση
Η ανάρτηση του θρύλου του τένις
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Η ανάρτησή του στο Instagram
Η πορεία της μέχρι τους «8» του Conference League την απογείωσε
Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του Αργεντινού μύθου του ποδοσφαίρου
Πώς μπορεί να τερματίσει 6ος στη βαθμολογία της Euroleague
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.