Αθλητισμος

Αμφιβολίες για την ασφάλεια της Πένγκ παρά την συνέντευξη

Σύμφωνα με τον Γάλλο ρεπόρτερ που μίλησε μαζί της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουέι © Yifan Ding / Getty Images / Ideal Image
H κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουέι © Yifan Ding / Getty Images / Ideal Image

Ο Γάλλος δημοσιογράφος που πήρε προ ημερών συνέντευξη από την τενίστρια Πένγκ Σουάι για την αθλητική εφημερίδα L’ Equipe εκφράζει φόβους για την ασφάλεια της.

Ο Μαρκ Βεντουγιάκ της Equipe που διεξήγαγε τη συνέντευξη με την Kινέζα πρώην νούμερο 1 τενίστρια στον κόσμο στο διπλό γυναικών, αναφέρει ότι η συζήτηση μαζί της έγινε υπό προσεκτικό έλεγχο, εκφράζοντας παράλληλα αμφιβολίες για το αν σκέπτεται και μιλά ελεύθερα. 

Στη συνέντευξη τη διερμηνεία έκανε αξιωματούχος της κινεζικής ολυμπιακής επιτροπής που βρισκόταν στο δωμάτιο. «Όλο αυτό είναι μέρος της επικοινωνίας, της προπαγάνδας εκ μέρους της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής», επεσήμανε στο Associated Press ο Γάλλος δημοσιογράφος. Πρόσθεσε ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι ήλπιζαν να δείξουν ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Πενγκ Σουάι, το βλέπετε;». Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την κινεζική κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Βεντουγιάκ.

Για να εξασφαλίσει τη συνέντευξη, που διοργανώθηκε μέσω της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κίνας με τη βοήθεια της ΔΟΕ, η L'Equipe συμφώνησε να στείλει ερωτήσεις εκ των προτέρων και να δημοσιεύσει τις απαντήσεις της κατά λέξη, σε μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.

«Δεν υπήρχε λογοκρισία στις ερωτήσεις», είπε ο Γάλλος ρεπόρτερ. «Απάντησε στις ερωτήσεις μας χωρίς δισταγμό – με, φαντάζομαι, απαντήσεις που ήξερε. Ήξερε τι επρόκειτο να πει», πρόσθεσε. 

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Τενιστριών (WTA) δήλωσε από την πλευρά του ότι η συνέντευξη της Κινέζας τενίστριας αλλά και το δείπνο με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ το Σάββατο δεν διαλύουν τους φόβους που υπάρχουν για την ασφάλειά της, και συνεχίζει να ζητεί διεθνή έρευνα για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι η Πενγκ κατηγόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, έναν πρώην Κινέζο ηγέτη ότι την ανάγκασε να έχουν σεξουαλική σχέση. Μετά από αυτές τις παρατηρήσεις που έγιναν σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και διεγράφησαν άμεσα από το κινεζικό διαδίκτυο, η Πενγκ, πρώην Νο. 1 του κόσμου στο διπλό του τένις, «εξαφανίσθηκε», προκαλώντας ανησυχία στον κόσμο του τένις και του αθλητισμού, έως ότου μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Τόμας Μπαχ, στις 21 Νοεμβρίου.

«Απλώς, πολλοί άνθρωποι, όπως οι φίλοι μου, συμπεριλαμβανομένης της ΔΟΕ, μου έστειλαν μηνύματα και ήταν εντελώς αδύνατο να απαντήσω σε τόσα πολλά μηνύματα. Όμως, με τους στενούς μου φίλους, έμενα πάντα σε στενή επαφή, συζητούσα μαζί τους, απαντούσα στα email τους, συζητούσα και με την WTA». Επιπλέον, η Πενγκ διαψεύδει ότι έκανε λόγο για σεξουαλική επίθεση από οποιονδήποτε: «Σεξουαλική επίθεση; Ποτέ δεν είπα ότι κάποιος μου επιτέθηκε σεξουαλικά», ενώ σχετικά με την διαγραφή του μηνύματος από το διαδίκτυο, η 36χρονη Κινέζα, υποστηρίζει ότι έγινε «επειδή το ήθελα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ