Αθλητισμος

Τένις: Ο Θανάσης Κοκκινάκης κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο

Ξέσπασε σε κλάματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώτος τίτλος για Κοκκινάκη
O Θανάσης Κοκκινάκης © James Elliott/EPA/SidneySports

Ο Ελληνοαυστραλός Θανάσης Κοκκινάκης έκανε την ανατροπή κόντρα στον Αρτούρ Ριντερκνές και κέρδισε το πρώτο του ATP τουρνουά στην καριέρα του.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός (Νο.145) Θανάσης Κοκκινάκης λύγισε τον 26χρονο Γάλλο (Νο.58) με 6-7(6), 7-6(5), 6-3 και κατέκτησε τον τίτλο στην Αδελαΐδα (ATP 250). Μέσα στο σπίτι του, δηλαδή, αφού έχει γεννηθεί στη συγκεκριμένη πόλη. 

Έχοντας ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από τραυματισμούς, ξέσπασε σε κλάματα μετά τη λήξη του αγώνα...

 

 

Με γονείς από Καλαμάτα και Τρίπολη

Ο Θανάσης γεννήθηκε στις 10/4/1996 στην Αδελαϊδα και είναι Αυστραλός πολίτης. Τόσο ο πατέρας του όσο και η μητέρα του είναι Έλληνες. Ο πατέρας Τρύφωνας έχει καταγωγή από την Καλαμάτα και η μητέρα Παρασκευή από την Τρίπολη.Ως ιδιαίτερη πατρίδα του στην Ελλάδα ο Θανάσης έχει τα Περιβολάκια στην Πύλο. Ο Θανάσης θα ξεκινήσει να παίζει τένις από 6 ετών και μετά από τα 12 θα αρχίσει να έχει επιτυχίες. 

Το καλοκαίρι του 2015 ο Θανάσης Κοκκινάκης θα φτάσει στο Νο69 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι η υψηλότερη θέση του στο raking. Μετά θ' αρχίσουν τα προβλήματα. Το 2015 θα έχει την καλύτερη του χρονιά σε Grand Slam αφού θα παίξει στον 2ο γύρο στο Australian Open (ρεκόρ) και στον 3ο στο Roland Garros (ρεκόρ). Έκτοτε αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών που τον έριξαν στα rankings. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ