Αθλητισμος

H Σουάι Πενγκ λέει τώρα ότι δεν υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση

Εμφανίστηκε σε βίντεο με τον Γιάο Μινγκ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέο video που δείχνει την Σουάι Πενγκ να είναι μαζί με τον Γιάο Μινγκ ήρθε στο φως της δημοσιότητας από Κινέζα δημοσιογράφο.

Με ένα νέο μη επαληθευμένο βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Κυριακή, από Κινέζα δημοσιογράφο και μια δήλωση της Σουάι Πένγκ, το Πεκίνο φαίνεται να προσπαθεί να διαλύσει τις αμφιβολίες για την τύχη της γνωστής τενίστριας.

Η Τσινγκ Τσινγκ Τσεν, ρεπόρτερ του κρατικού ιστότοπου, Global Times, δημοσίευσε στο twitter ένα βίντεο της Πεγνκ, που φαίνεται να συνομιλεί με το θρύλο του κινεζικού μπάσκετ, Γιάο Μινγκ. Η Τσεν αναφέρει ότι το βίντεο εστάλη από έναν φίλο και ότι τραβήχτηκε σε εκδήλωση για την προώθηση του σκι αντοχής στη Σαγκάη λίγους μήνες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (Φεβρουάριος) που θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο.

Η Τσεν δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία της Πενγκ που ποζάρει με τον Γιάο και δύο ακόμα μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες της Κίνας, την Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία, Ξιου Λιτζά και τον πρώην παίκτη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Γουανγκ Λικίν.

Σύμφωνα με τον κρατικό ιστότοπο CGNT, η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (18/12) στη Σαγκάη. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα κρατικά ΜΜΕ δημοσιεύουν βίντεο ή φωτογραφίες της Πενγκ, ενώ στο παρελθόν διέρρευσαν κι ένα email που φέρεται να συντάχθηκε από την Κινέζα τενίστρια λέγοντας ότι «όλα είναι καλά…»

Την ίδια ώρα σε ένα άλλο βίντεο στο οποίο μιλά η ίδια, γίνεται λόγος «παρερμηνεία των όσων είπε».  

«Πρώτον, πρέπει να τονίσω ένα σημείο που είναι εξαιρετικά σημαντικό, δεν έχω πει ή γράψει ποτέ ότι κάποιος με κακοποίησε σεξουαλικά» φαίνεται να λέει η αθλήτρια σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το Lianhe Zaobao ένα εκ των ΜΜΕ της Σιγκαπούρης.

 

 

Η Πένγκ είχε συμμετάσχει και σε δύο βιντεοκλήσεις, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να ακούσει κανείς άλλος παρά μόνο οι εμπλεκόμενοι.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Πενγκ, πρώην πρωταθλήτρια στα διπλά σε Wimbledon και Roland Garros, κατηγόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί για σεξουαλική επίθεση, κατά τη διάρκεια μεταξύ τους σχέσης πολλών ετών.

Η ανάρτηση διαγράφηκε γρήγορα, μετά από παρέμβαση της κινεζικής κυβέρνησης, αλλά όχι πριν προλάβει να αναρτηθεί στο twitter, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή, με αποτέλεσμα η WTA να αποσύρει όλα τα τουρνουά από την Κίνα, κάτι που έκανε και η ITF, λίγο αργότερα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ