Αθλητισμος

Ο Ολυμπιονίκης Γιανίκ Ανιέλ κατηγορείται για βιασμό 13χρονης

Φαίνεται να ομολόγησε αλλά ισχυρίζεται ότι υπήρχε συναίνεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ολυμπιονίκης Γιανίκ Ανιέλ
Ο Ολυμπιονίκης Γιανίκ Ανιέλ © EPA/JUANJO MARTIN

Σκάνδαλο έχει προκύψει στη Γαλλία μετά τις κατηγορίες εις βάρος του πρώην χρυσού Ολυμπιονίκη, Γιανίκ Ανιέλ για τον βιασμό 13χρονης.

Στην υπόθεση βιασμού 13χρονου κοριτσιού φαίνεται πως εμπλέκεται ως βασικός κατηγορούμενος, ο δύο φορές Γάλλος χρυσός Ολυμπιονίκης, Γιανίκ Ανιέλ.

Η όλη έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που υπέβαλε η κόρη ενός από τους πρώην προπονητές του Ανιέλ. Σύμφωνα με πληροφορίες του εισαγγελέα, τα γεγονότα αφορούν τα έτη 2014 -2016, όταν ο κολυμβητής ανήκε στον σύλλογο της Mulhouse.

Το συμβάν έχει λάβει διαστάσεις σκανδάλου στη Γαλλία με τον 29χρονο πρώην κολυμβητή να συλλαμβάνεται και τον εισαγγελέα της υπόθεσης να αποκαλύπτει σε συνέντευξη Τύπου ότι «ο Γιανίκ ομολόγησε, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπήρξε εξαναγκασμός, δηλαδή ότι δεν τη βίασε».

Αυτή τη στιγμή, ο Ανιέλ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης και κινδυνεύει με φυλάκιση ως και 20 ετών. «Όταν υπάρχει διαφορά ηλικίας δέκα ετών, αυτό θεωρείται από το νόμο ως περίπτωση εξαναγκασμού», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Να θυμίσουμε πως ο Άνιέλ αποσύρθηκε από τις πισίνες το 2016, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σε ηλικία 24 ετών. Κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 το χρυσό στα 200 μ. ελεύθερο και στα 4Χ100 μ. ελεύθερο, καθώς και το ασημένιο με την ομάδα 4Χ200 μ. ελεύθερο.

Το 2013, χώρισε με τον πρώην μέντορά του, Φαμπρίς Πελεράν και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ σε κορυφαίο επίπεδο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ