Αθλητισμος

Πέθανε ο θρύλος του τένις Μανόλο Σαντάνα - To ευχαριστώ του Ναδάλ

Σε ηλικία 83 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Mανόλο Σαντάνα με τον Ράφα Ναδάλ
O Mανόλο Σαντάνα με τον Ράφα Ναδάλ © Getty Images/Ideal Image

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Μανόλο Σαντάνα, ο θρυλικός ισπανός τενίστας, «έφυγε» στα 83 του χρόνια.

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ένας από τους μεγάλους του τένις, ο Ισπανός Μανόλο Σαντάνα. Ο- γεννημένος το 1938 στη Μαδρίτη- Σαντάνα ξεκίνησε το τένις ως «ball boy» και έφτασε ως το νο.1 του κόσμου. Αποσύρθηκε το 1977. 

Ο Ράφα Ναδάλ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να στείλουν το μήνυμά τους για τον θάνατο του σπουδαίου Ισπανού.

«Χίλια ευχαριστώ για αυτό που έκανες για τη χώρα μας για να χαράξεις τον δρόμο σε τόσους πολλούς. Πάντα ήσουν πρότυπο, φίλος και άνθρωπος κοντά σε όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 35χρονος τενίστας.

 

 

Ο Σαντάνα το 1965 οδήγησε την Ισπανία σε απροσδόκητη νίκη επί των ΗΠΑ στο Κύπελλο Ντέιβις και έγινε εθνικός ήρωας. Παρά τις προηγούμενες επιτυχίες του στο γαλλικό όπεν (1961, 1964) και στο αμερικανικό (1965), η νίκη του το 1966 στο Γουίμπλεντον, όπου νίκησε τον Ντένις Ράλστον 6-4, 6-4, θεωρήθηκε έκπληξη. Ως γνωστόν ο Σαντάνα σιχαινόταν το γρασίδι, έχοντας δηλώσει «ότι είναι μόνο για αγελάδες». 

Αυτός ήταν ο τελευταίος τίτλος του σε τουρνουά Γκραντ Σλαμ. Η τελευταία του μεγάλη νίκη του σε τουρνουά ήταν το 1970 κερδίζοντας στη Βαρκελώνη στο μονό και στο διπλό. 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στην πόλη του Μεξικού, ο Σαντάνα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μονό, και το αργυρό στο διπλό αν και η αντισφαίριση ήταν άθλημα επίδειξης εκείνη την εποχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ