Αθλητισμος

Ο πατέρας του ανεμβολίαστου Τζόκοβιτς «βλέπει» εκβιασμό

Από τους διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νόβακ Τζόκοβιτς: Πιθανός αποκλεισμός από το Αυστραλιανό Όπεν, επειδή είναι ανεμβολίαστος - Τι λέει ο πατέρας του
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς © Getty Images/Ideal Image

O πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς,Σρέντιαν, εξαπέλυσε επίθεση στο Australian Open για την απόφαση του να δεχτεί μόνο τους ανεμβολίαστους.

Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε ότι ο γιος του είναι πολύ πιθανό ν' αγωνιστεί στο Australian Open υπό καθεστώς εκβιασμών.

Το Australian Open ακολούθησε την απόφαση της κυβέρνησης της Βικτόρια και δεν θα επιτρέψει σε ανεμβολίαστους τενίστες να συμμετάσχουν στο τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 30/1.

Ο τοπικός πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο εξαίρεσης για παίκτες όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει επανειλημμένα αρνηθεί να αποκαλύψει την αν έχει εμβολιαστεί, κάνοντας λόγο για «το μόνο δίκαιο πράγμα που πρέπει να γίνει», δεδομένου ότι οι οπαδοί και οι άνθρωποι που θα δουλέψουν για το Open πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. 

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής, η κυβέρνησή μου δεν θα υποβάλει αίτηση για εξαίρεση για κανέναν μη εμβολιασμένο παίκτη», είπε ο Άντριους. «Δεν πρόκειται να ζητήσω και να απαιτήσω από τους ανθρώπους που κάθονται στην κερκίδα, τους ανθρώπους που εργάζονται στην εκδήλωση να εμβολιαστούν ενώ οι παίκτες δεν το κάνουν. Δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε εξαίρεση. Ως εκ τούτου το θέμα έχει λυθεί ουσιαστικά».

Ο Σρέντιαν είπε μεταξύ άλλων στο Prva TV στη Σερβία και: «Δεν ξέρω ούτε εγώ αν και πότε θα κοινοποιήσει το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν ντροπιαστική για έναν παίκτη που έχει κερδίσει 9 τίτλους στη Μελβούρνη. Φυσικά και θέλει να παίξει γιατί είναι αθλητής. Υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που θα θέλουν να τον δουν ξανά. Όμως υπό αυτές τις συνθήκες εκβιασμού μάλλον δεν θα παίξει στο Australian Open. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα».

O Nόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει ανακοινώσει εάν είναι εμβολιασμένος και όλοι περιμένουν τι θα πράξει εν όψει του Australian Open.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ