Αθλητισμος

Ένοχος ο Καρίμ Μπενζεμά για τον εκβιασμό Βαλμπουενά με sex tape

Η απόφαση του δικαστηρίου και η ποινή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρίμ Μπενζεμά
Καρίμ Μπενζεμά © EPA/JUANJO MARTIN

Ο Καρίμ Μπενζεμά κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο για τον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά με το sex tape και του επιβλήθηκε ποινή.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση με το sex tape και τον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά. Η απόφαση ελήφθη από δικαστήριο στις Βερσαλλίες στη Γαλλία.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για πέντε άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του Καρίμ Μπενζεμά, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να λάβουν χρήματα από τον ποδοσφαιριστή Ματιέ Βαλμπουένα, έχοντας ως μέσο πίεσης το sex tape.

Αν και παιδικός φίλος του Βαλμπουενά, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στο θύμα και τους εκβιαστές του. Ο Μπενζεμά δεν ήταν παρών στη δίκη. Κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα εκβιασμού και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή. Παράλληλα, του επιβλήθηκε πρόστιμο 75.000 ευρώ από το Κακουργιοδικείο των Βερσαλλιών.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά δεν αντιλήφθηκε τον εγκληματικό χαρακτήρα των πράξεών του, όταν ανέλαβε να διαμεσολαβήσει. Γι' αυτό και του επέβαλε τη συγκεκριμένη ποινή. Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία πριν από τη δίκη είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης 10 με αναστολή εναντίον του Καρίμ Μπενζεμά και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass και Karim Zenati για την υπόθεση με το sex tape και τον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ