Αθλητισμος

Εθνική Ελλάδος: Τα σενάρια πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Όλα τα ενδεχόμενα πρόκρισης της «επίσημης αγαπημένης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνική Ελλάδος
Εθνική Ελλάδος © EUROKINISSI

Εθνική Ελλάδος: Η «γαλανόλευκη» δίνει τη δική της «μάχη» για να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η Εθνική Ελλάδος μπαίνει στην τελική ευθεία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και μετά τη νίκη επί της Γεωργίας, μένει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.

Πλέον, μένουν τρεις αγωνιστικές για το τέλος των προκριματικών και η «γαλανόλευκη» στοχεύει στο δεύτερο εισιτήριο που θα την οδηγήσει στα μπαράζ, δεδομένου του ότι η κατάκτηση της πρώτης θέσης αποτελεί δυσκολότερο εγχείρημα.

Όλα ξεκινούν από το ματς με την Σουηδία. Τα τρία σενάρια που συνοδεύονται από τα τρία πιθανά αποτελέσματα, μας δίνουν τρεις διαφορετικούς δρόμους για την Εθνική Ελλάδος.

Εθνική Ελλάδος
Εθνική Ελλάδος © EUROKINISSI

Αν η Εθνική Ελλάδος κερδίσει τη Σουηδία

Η νίκη με τους Σουηδούς θεωρείται μείζονος σημασίας αλλά όχι απόλυτα αναγκαία. Σε περίπτωση που πάρουμε τους τρεις βαθμούς, θα είμαστε ισόβαθμοι με τους Σουηδούς και στο -1 από την πρωτοπόρο Ισπανία (έχει ρεπό αυτή την αγωνιστική). Θα έχουμε την τύχη στα χέρια μας, αφού την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτούμε την Ισπανία, όπου υπό προϋποθέσεις μας κάνει και η ισοπαλία.

Αν η Εθνική Ελλάδος έρθει ισόπαλη με τη Σουηδία

Η ισοπαλία δεν είναι ούτε ιδανική αλλά ούτε και απαγορευτική για όνειρα. Αν φύγουμε ισόπαλοι από τη Στοκχόλμη, θα, πάμε στους 10 και θα είμαστε στο -3 από τους ισόβαθμους και πρωτοπόρους Ισπανούς και Σουηδούς. Την προτελευταία αγωνιστική θα πρέπει να νικήσουμε την Ισπανία να πάμε στους 13 και με δεδομένο ότι η Σουηδία θα έχει νικήσει τη Γεωργία, στο φινάλε θα πρέπει να νικήσουμε το Κόσοβο και να μην νικήσει η Ισπανία, για να βγούμε δεύτεροι.

Εθνική Ελλάδος
Εθνική Ελλάδος © EUROKINISSI

Αν η Εθνική Ελλάδος ηττηθεί από τη Σουηδία

Η περίπτωση της ήττας δεν καταδικάζει την εθνική μας. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν αλλά η πρόκριση δεν θα έχει χαθεί ακόμα. Σε περίπτωση ήττας, η Σουηδία πάει στην 1η θέση με 15 βαθμούς, οι Ισπανοί παραμένουν στους 13 και εμείς στους 9 βαθμούς. 

Συνεπώς, η  Εθνική θα πάει να παίξει τα ρέστα της στον αγώνα της 11ης Νοεμβρίου με την Ισπανία στο ΟΑΚΑ. Αν νικήσουμε τους «φούριας ρόχας», τότε θα έχουμε 12 και οι Ισπανοί 13. Την τελευταία αγωνιστική θα θέλουμε να νικήσουμε στην έδρα μας το Κόσοβο και να έρθει ισοπαλία το Ισπανία – Σουηδία. Με άλλα λόγια, αν νικήσουμε Ισπανία και Κόσοβο κι έρθει ισοπαλία το Ισπανία – Σουηδία, είμαστε 2οι και πάμε στα μπαράζ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ