Αθλητισμος

Γεωργία - Ελλάδα 0-2: Μεγάλη νίκη στο φινάλε για την Εθνική

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης για το Μουντιάλ 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022: Η Εθνική Ελλάδας πήρε πολύτιμη νίκη με σκορ 0-2 στη Γεωργία και πλέον πηγαίνει για ματς - τελικό στη Σουηδία
MIA AΓΚΑΛΙΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ | ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022: Η Εθνική Ελλάδας πήρε πολύτιμη νίκη με σκορ 0-2 στη Γεωργία και πλέον πηγαίνει για ματς - τελικό στη Σουηδία

Σε τροχιά πρόκρισης για τα τελικά του Μουντιάλ 2022 παραμένει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έπειτα από το σπουδαίο «διπλό» που ήρθε στην εκπνοή του κρίσιμου αγώνα με τη Γεωργία.

Η ομάδα του Τζον Φαν'τ Σχιπ σκόραρε στο 90' με τον Μπακασέτα και στο 95' με τον Πέλκα κατορθώνοντας να πανηγυρίσει μια σημαντική εκτός έδρας νίκη, τη δεύτερη συνεχόμενη μετά τη νίκη επί των Σουηδών στο ΟΑΚΑ.

Πλέον, η Εθνική ποδοσφαίρου ταξιδεύει στη Σουηδία για έναν αγώνα που προσλαμβάνει χαρακτήρα τελικού απέναντι στους Σκανδιναβούς την ερχόμενη Τρίτη (12/10, 21.45).

Η Ελλάδα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Λόρια.

Η λύτρωση ήρθε στο 90', όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ, ο Γκιορμπελίτζε άπλωσε το χέρι του σε διεκδίκηση της κεφαλιάς με τον Μπουχαλάκη και ο διαιτητής έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR έδωσε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακασέτας.

Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε στο 95', όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Πέλκας βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (90’+2’ Νταβιτασβίλι), Λομπανίτζε (90’+2’ Κβιλιτάια), Τσακβεντάτζε (60’ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε (60’ Οκριασβίλι).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Σιώπης (85’ Μάνταλος), Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Μασούρας (78’ Τζόλης), Παυλίδης (46’ Πέλκας)

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σουηδία επικράτησε 3-0 του Κοσόβου στη Σόλνα, όπου πλέον περιμένει την Εθνική μας στον «τελικό» της Τρίτης (12/10, 21.45) σε ένα ματς που θα μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση.

Η βαθμολογία

1. Ισπανία 13  (6 αγώνες)

2. Σουηδία 12 (5 αγώνες)

3. Ελλάδα 9 (5 αγώνες)

4. Κόσοβο 4 (5 αγώνες)

5. Γεωργία 1 (6 αγώνες)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ