Αθλητισμος

Σίμον Κιάερ - Ποιος είναι ο «φύλακας-άγγελος» του Έρικσεν

Ήταν ο πρώτος που έτρεξε στον συμπαίκτη του και τον βοήθησε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίμον Κιάερ, ο άνθρωπος που κράτησε στη ζωή τον Κρίστιαν Έρικσεν
Σίμον Κιάερ, ο άνθρωπος που κράτησε στη ζωή τον Κρίστιαν Έρικσεν © EPA

Αποθέωση για τον Σίμον Κιάερ, τον άνθρωπο που βοήθησε πρώτος τον Κρίστιαν Έρικσεν μετά την κατάρρευσή του στον αγώνα Δανία - Φινλανδία στο EURO 2020.

Τέλος δεν έχουν οι ύμνοι για τον Σίμον Κιάερ (Simon Kjaer), τον άνθρωπο που έτρεξε πρώτος να βοηθήσει τον Κρίστιαν Έρικσεν μετά την κατάρρευσή του.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 στον αγώνα για το EURO 2020 ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία.

Οι συμπαίκτες του σχημάτισαν ανθρώπινη «ασπίδα» μέχρι το ιατρικό τιμ να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. «Ο Έρικσεν πέθανε και επανήλθε, δύσκολο να ξαναπαίξει» δήλωσε διάσημος καρδιολόγος που συνυπήρξε με τον Δανό ποδοσφαιριστή στην Τότεναμ.

Τα νεότερα για την υγεία του Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς, αναφέρουν ότι παραμένει σε νοσοκομείο στην Κοπεγχάγη. Η κατάστασή του είναι σταθερή και θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Ιντερ κατέρρευσε στο 42ο λεπτό του αγώνα και του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Μετά από αρκετά λεπτά αγωνίας, με τη χρήση απινιδωτή, οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Μεταφέρθηκε με φορείο στα αποδυτήρια και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ύμνοι για τον Σίμον Κιάερ - Τον νέο ήρωα στη Δανία

Τόσο τα ΜΜΕ στη Δανία όσο και το εξωτερικό εστιάζουν στην ψύχραιμη αντίδραση του αρχηγού της εθνικής, Σίμον Κιάερ.

Ο κεντρικός αμυντικός της Μίλαν ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης και έδρασε ακαριαία στα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα μετά την κατάρρευση του συμπαίκτη του, σώζοντας του, στην κυριολεξία, τη ζωή.

Ο Κιάερ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Ερικσεν. Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία γονάτισε δίπλα στον άσο της Ιντερ,  που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Τον γύρισε σε στάση ανάτασης, του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος του συμπαίκτη του, προσπαθώντας να βοηθήσει την αναπνοή του και τα κατάφερε.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του Έρικσεν, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Ο Κιάερ ζήτησε να σχηματιστεί η ανθρώπινη «ασπίδα» γύρω από τον Έρικσεν

Οταν ανέλαβαν οι γιατροί, ο Κιάερ ζήτησε από τους σοκαρισμένους συμπαίκτες του να σχηματίσουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω από τον Έρικσεν, έτσι ώστε να προστατέψουν την ιδιωτικότητά του σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Τέλος, μαζί με τον τερματοφύλακα της ομάδας, Κάσπερ Σμάιχελ, ήταν αυτός που συγκράτησε τη γυναίκα του Έρικσεν, η οποία σε κατάσταση σοκ, κατέβηκε από τις κερκίδες και θέλησε να πλησιάσει το σημείο, όπου είχε καταρρεύσει ο σύζυγος της.

«Η χώρα έχει έναν νέο εθνικό ήρωα. Τον Σίμον Κιάερ», ανέφερε σχετικά η κρατική τηλεόραση της Δανίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ