Αθλητισμος

Μαρία Σάκκαρη - Roland Garros: «Μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα»

Πώς κατάφερε η Ελληνίδα αθλήτρια και πέταξε έξω την περυσινή κάτοχο του Γαλλικού Όπεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαρία Σάκκαρη, χαμογελαστή, μετά τη νίκη κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros
Η Μαρία Σάκκαρη, χαμογελαστή, μετά τη νίκη κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros © EPA/CAROLINE BLUMBERG

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros, ανέφερε στις πρώτες της δηλώσεις ότι «είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

H Μαρία Σάκκαρη πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros, επικρατώντας με 2-0 σετ της Ίγκα Σβιόντεκ.

Η αθλήτρια από την Πολωνία είχε κατακτήσει πέρυσι το Roland Garros και ήταν ένα από τα φαβορί να το κάνει και εφέτος. Έπεσε, όμως, πάνω στη Μαρία Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται σε τρομερή φόρμα -κάτι που το πιστοποίησε στο γήπεδο.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσω ακόμη. Δεν έχω λόγια, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και δεν θα μπορούσα να τα έχω καταφέρει χωρίς την ομάδα μου. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα σήμερα. Δεν θα σας πω το πλάνο μου για την Ίγκα, γιατί θα ξαναπαίξουμε σίγουρα. Το απόλαυσα. Πριν από τον αγώνα κλείστηκα στον εαυτό μου και είπα ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς και πρέπει να το απολαύσεις. Και το απόλαυσα» ανέφερε στις πρώτες της δηλώσεις η Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που είναι εδώ και που μας βλέπουν από την τηλεόραση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και την ομάδα μου. Ελπίζω να αργήσουμε να έρθουμε και να μας υποδεχτείτε με μεγάλη αγάπη».

Μ.Σάκκαρη: Είναι όνειρο που γίνεται αλήθεια - Ευχαριστώ τους Έλληνες | 09/06/2021 | ΕΡΤ

Μαρία Σάκκαρη για την ξέφρενη πορεία στο Roland Garros: Το μήνυμά της για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Ελλάδα

Μιλώντας στη συνέχεια στην κάμερα της ΕΡΤ στη μικτή ζώνη τόνισε: «Μελετήσαμε αρκετά την Ίγκα, η ομάδα μου έκανε τα μαγικά της κι εγώ τα εκτέλεσα. Μπήκα στο γήπεδο με πολλή αυτοπεποίθηση και τα κατάφερα. Ήξερα πως αν παίξω το παιχνίδι μου θα δώσω στον εαυτό μου μια καλή ευκαιρία για να κερδίσω. Το επόμενο ματς θα είναι πολύ δύσκολο, θα δούμε».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δύο Έλληνες είναι στα ημιτελικά ενός Grand Slam είπε: «Είναι απίστευτο. Αν μας το λέγατε πριν δύο χρόνια δεν θα σας πίστευε κανείς και θα ήταν δικαιολογημένο. Είναι μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα, χαίρομαι πάρα πολύ για τους Έλληνες. Το δείχνουμε κάθε μέρα στο γήπεδο πόσο αγαπάμε αυτή τη χώρα».

Μ.Σάκκαρη: Δείχνουμε στο γήπεδο πόσο αγαπάμε την Ελλάδα | 09/06/2021 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ