Αθλητισμος

Σάκκαρη: «Πλέον, νιώθω ότι έχω επιστρέψει»

Πότε είναι ο αγώνας για τα ημιτελικά του Miami Open - Ποια είναι η αντίπαλός της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαρία Σάκκαρη στο Miami Open
Η Μαρία Σάκκαρη στο Miami Open © EPA/RHONA WISE

Η Μαρία Σάκκαρη εξηγεί τι άλλαξε στο παιχνίδι της και πώς κατάφερε να αποκλείσει στο Miami Open τη Ναόμι Οσάκα, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Μαρία Σάκκαρη στο Miami Open πήρε τεράστια πρόκριση στους «4», επικρατώντας με εμφατικό τρόπο στον αγώνα κόντρα στη Γιαπωνέζα Ναόμι Οσάκα, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις.

Η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν καταιγιστική. Κέρδισε 2-0 σετ, χωρίς να χάσει γκέιμ στο πρώτο (6-0) και κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο (6-4).

Έχοντας ψυχραιμία και παίζοντας με μυαλό, πέτυχε να χρησιμοποιήσει το πάθος και τη δύναμη σε καίρια σημεία του αγώνα, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά του Miami Open. Σε αρκετές στιγμές του παιχνιδιού έδειχνε ικανή να επιστρέψει οποιαδήποτε μπαλιά. Στις πρώτες της δηλώσεις και έχοντας πετάξει έξω ένα από τα βασικά φαβορί για την κατάκτηση του Miami Open, η Μαρία Σάκκαρη εμφανίστηκε προσγειωμένη, επισημαίνοντας: «Έκανα απλά αυτό που έπρεπε να κάνω, με εξαίρεση μόνο δύο γκέιμ στα οποία δεν πήγα τα πράγματα όπως ήθελα». Και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο τένις που έχω παίξει ποτέ. Θεωρώ ότι εκτέλεσα σωστά τη στρατηγική μας με τον Τομ».

«Είχα λίγο χρόνο στην αλλαγή στο 1-4 και σκέφτηκα ξανά τη στρατηγική. Την έχασα για λίγο στην αρχή του 2ου σετ, οπότε το κλειδί ήταν η συγκέντρωση. Ήξερα ότι αν της έκανα κι εγώ μπρέικ μετά θα μπορούσα να σερβίρω έξυπνα και με με τρόπο που θα κέρδιζα και το 2ο σετ» ανέφερε επίσης.

 

Σάκκαρη: «Στη Μελβούρνη έχασα ένα κομμάτι της ταυτότητάς μου»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην WTA η Σάκκαρη ξεκαθάρισε ότι άλλαξαν πολλά μετά τη Μελβούρνη και το Australian Open.

«Μετά από τις 2 εβδομάδες καραντίνας στο δωμάτιο στη Μελβούρνη έχασα ένα κομμάτι της ταυτότητάς μου, το οποίο είναι η επιθετικότητα, σε συνδυασμό με τις πολλές μπαλιές και το πιο σωματικά απαιτητικό παιχνίδι. Παρόλο που είχα μερικές καλές νίκες από τότε, δεν το ένιωθα» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Ο Τομ μου έλεγε ότι ήξερε πως δε μου άρεσε το παιχνίδι μου, αλλά έπρεπε να περάσουμε αυτήν τη διαδικασία. Μετά την Οστράβα κάτσαμε και αναλύσαμε μερικά ματς από πιο παλιά, από την Οστράβα και από το Άμπου Ντάμπι γιατί θεωρώ ότι έπαιζα ωραίο τένις τότε. Είδα τι έκανα διαφορετικά σε σχέση με τα ματς που έχασα μετά την Αυστραλία. Επίσης, μετά το Ντουμπάι ξοδέψαμε πολύ χρόνο στο κορτ. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το επιθετικό στοιχείο και να φέρω πίσω το "βαρετό μου παιχνίδι". Τώρα πλέον νιώθω ότι έχω επιστρέψει».

 

 

Θρίαμβος Σάκκαρη στο Miami Open και πρόκριση στους «4» - Τι άλλαξε στο παιχνίδι της 

«Ένα από τα πράγματα που με βοήθησαν πολύ ήταν η συνειδητοποίηση ότι το χτύπημά μου είναι βαρύ. Έχω πολλή δύναμη και τη χρησιμοποιώ υπέρ μου, αλλά μέχρι πέρυσι δεν μπορούσα να την ελέγξω» συνέχισε.

Και διευκρίνισε: «Ξέρω ότι ακούγεται αστείο αλλά είναι η πραγματικότητα. Ήξερα ότι έπρεπε να χαλαρώσω λίγο τον ρυθμό μου γιατί όταν χτυπούσα πολύ δυνατά έχανα πολλές μπαλιές».

«Θεωρώ ότι βρήκα τον τρόπο πλέον να το διορθώσω, έχω βρει τον πραγματικό μου ρυθμό στο παιχνίδι. Όταν έχω μπροστά μου μία ευκαιρία απλά την αξιοποιώ, και αυτό έρχεται με αυτοπεποίθηση» κατέληξε.

 

Miami Open: Ποιος είναι ο αντίπαλος της Σάκκαρη στα ημιτελικά

Έχοντας πετάξει έξω τη Γιαπωνέζα Ναόμι Οσάκα, η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται αντιμέτωπη στα ημιτελικά του Miami Open με την Μπιάνκα Αντρέσκου.

Η 20χρονη αθλήτρια από τον Καναδά βρίσκεται στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης. Στην τροπαιοθήκη της έχει ένα US Open, ένα Indian Wells και ένα Rogers Cup.

Ο αγώνας Σάκκαρη - Αντρέσκου είναι προγραμματισμένος στις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (02/04), ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ