Αθλητισμος

Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο - Δείτε το βίντεο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου.

Εκπληκτική εμφάνιση η οποία συνοδεύτηκε από το χρυσό μετάλλιο, πραγματοποίησε ο Μίλτος Τεντόγλου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τόρουν (Πολωνία).

Στην πρώτη του προσπάθεια στον τελικό του αγωνίσματος ο Έλληνας αθλητής του μήκους «πέταξε» στα 8.35 μ., σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

Αυτή ήταν και η μοναδική έγκυρη προσπάθεια από τον Μίλτο Τεντόγλου, αρκετή όμως να του δώσει το χρυσό μετάλλιο και να του επιτρέψει να κάνει το back to back, μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη, πριν από δύο χρόνια. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι αντιμετωπίζει ορισμένες ενοχλήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου, με 8.31 μ. στην τρίτη προσπάθεια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Τρίτος ήταν ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι με 8.24 μ., ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το ατομικό ρεκόρ του Τεντόγλου στον κλειστό στίβο είναι 8.38 μ. (Γλασκόβη 2019). Φέτος είχε φθάσει μέχρι 8.21 μ. Σημειώνεται ότι είναι ο δεύτερος αθλητής στην Ελλάδα που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στον κλειστό στίβο. Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Θάνου είχε έρθει πρώτη στα 60 μ., το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη. Συνολικά, η Ελλάδα έχει πάρει 7 χρυσά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης. Δείτε το βίντεο με το άλμα που του έδωσε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στην Πολωνία:

Μίλτος Τεντόγλου - Η πρώτη δήλωση μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στην Πολωνία

«Είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα» ανέφερε ο Μίλτος Τεντόγλου στην πρώτη του δήλωση.

Και πρόσθεσε: « Ήταν ένας απίστευτος αγώνας με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό».

«Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για τον λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία» κατέληξε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στην Πολωνία - Οι 8 του τελικού - «Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.35 μ.
  2. Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) 8.31 μ.
  3. Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 8.24 μ.
  4. Βλάντισλαβ Μάζουρ (Εσθονία) 8.14 μ.
  5. Μαξιμίλιαν Ενχόλζνερ (Γερμανία) 7.87 μ.
  6. Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7.81 μ.
  7. Γιάκομπ Φίντσαμ – Ντιούκς (Βρετανία) 7.79 μ.
  8. Γκάμπριελ Μπιτάν (Ρουμανία) 7.72 μ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις