Αθλητισμος

Euroleague: Ξανά ήττα στην τελευταία επίθεση για τον Ολυμπιακό

Νέα ήττα στις λεπτομέρειες και η 8άδα μοιάζει πολύ μακρινή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
olympiakos-barcelona.jpg
© LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Euroleague: Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 76-74 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και βύθισε κι άλλο τους Ερυθρόλευκους.

Την τρίτη σερί ήττα στις λεπτομέρειες γνώρισε ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ με 74-76. Οι Ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν κοντά στη νίκη, είδαν την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να είναι πιο ψύχραιμη στο τελευταίο λεπτό και τελικά απομακρύνθηκαν κι άλλο από την όγδοη προνομιούχο θέση. 

Olympiacos Piraeus - FC Barcelona Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 23

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ άστοχος από τα 6,75 και έμεινε από την αρχή πίσω στο σκορ, με ανάπαυλα να κλείνει στο 30-40. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εμφανίστηκε αρκετά καλύτερη και με ηγέτες τους ΜακΚίσικ και Σπανούλη και ένα επί μέρους 23-10 σκορ, προσπέρασαν στο κλείσιμο της τρίτης περίοδου.

Στην τελευταία και πιο κρίσιμη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και με τον Σπανούλη να θυμάται τα παλιά, έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, όμως σε ακόμα ένα ματς, στο φινάλε τα έκαναν όλα λάθος. Ο Σλούκας γλίστρησε στην κρίσιμη επίθεση και αμέσως μετά δόθηκαν 2 βολές στην Μπαρτσελόνα, σε μια αμφισβητούμενη φάση που προκάλεσε και την αποβολή του Μπαρτζώκα. Παρ' όλα αυτά οι Ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, όμως οι Μάρτιν και Σλούκας αστόχησαν εξ' επαφής ενώ το καλάθι του Πρίντεζη μπήκε σε νεκρό χρόνο. Με αυτή την ήττα, ο Ολυμπιακός έφτασε σε ρεκόρ 11-12, ενώ την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 1, Χαραλαμπόπουλος, Λαρεντζάκης 3, Σπανούλης 12, Σλούκας 11, Μάρτιν 5, Πρίντεζης 10, Ζαν Σαρλ 6, Τζένκινς, Έλις 8, ΜακΚίσικ 18.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 10, Βέστερμαν, Χάνγκα 3, Μπολμάρο, Σμιτς 7, Οριόλα 11, Χίγκινς 14, Μαρτίνεθ, Κούριτς 3, Μίροτιτς 16, Καλάθης 12.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ