- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυγενάκης: Αναστολή χρηματοδότησης στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας
Προανήγγειλε και έλεγχο από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε αναστολή της χρηματοδότησης και οικονομικό έλεγχο στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία
Τη διενέργεια έρευνας από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την αναστολή χρηματοδότησης προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, του Νίκου Κακλαμανάκη και άλλων αθλητών για φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας, αποφάσισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι ξεκινά «άμεσα ο έλεγχος στην ΕΙΟ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη νομιμότητα των συστημάτων και διαδικασιών διακυβέρνησης και οικονομικής λειτουργίας, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων διαφθοράς, αδιαφανών διαδικασιών, κακοδιοίκησης, αναποτελεσματικότητας και παραβιάσεων της ακεραιότητας».
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχοι σε Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών και αλλού.
«Στο πρόγραμμα αυτό είχε ενταχθεί και ο έλεγχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο οποίος ξεκινά άμεσα, προκειμένου να υπάρξει μία αντικειμενική και τεκμηριωμένη αξιολόγηση των λειτουργιών και διαδικασιών της ΕΙΟ, βάσει συγκεκριμένων ελεγκτικών κριτηρίων και μεθοδολογίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με επιστολή του στην Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Άννα Ζαΐρη, ζήτησε την διενέργεια ελέγχου περί της υποχρέωσης υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης – Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΟ.
«Η πλήρης εμπέδωση της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας στον χώρο του αθλητισμού, αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα και δέσμευση» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απών για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Πού βρίσκονται οι ομάδες που αφορούν την Ελλάδα
Με απίθανο γκολ του Μάριν με απευθείας εκτέλεση φάουλ
Σε ισχύ το πρωτοποριακό μέτρο για τη γονιμότητα των ποδοσφαιριστριών
Λόγω των εργασιών στο ΣΕΦ
Καταγγελία στην Επιτροπή Ηθικής της FIFA για κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση ουδετερότητας
Βαριά τιμωρία για τον άσο του «τριφυλλιού»
Με σλόγκαν «Έχεις τη δύναμη μέσα σου», ο κολυμβητής υπεραποστάσεων αποδεικνύει ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα
Διθυραμβικά σχόλια για τον Έλληνα κίπερ
Ιστορικό επίτευγμα: Ο 43χρονος υπεραθλητής κάλυψε 91,4 χιλιόμετρα στο Ιόνιο
Τα επόμενα βήματα και η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη
Απόψε η αναμέτρηση της «Ένωσης»
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Nαυάγησαν οι συνομιλίες ανάμεσα στους δύο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές βαρέων βαρών
Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές του φετινού US Open σημείωσε η Τσινγουέν Ζενγκ
Ένα αστείο, μια…παράλογη ιδέα μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, που έκανε πραγματικότητα
Το πρώτο μήνυμα του Τόμας Ουόκαπ μετά από την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό
«Δεν είχαμε καμία επικοινωνία με τον Αταμάν, βρείτε μου έναν παίκτη που να έχει σχέση μαζί του»
Σοβαρές καταγγελίες μετά τη διάσωση
Ο λόγος που θα αγωνιστούν στην ίδια ομάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.