Αθλητισμος

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός προπονητής, Ζεράρ Ουγιέ

Σε ηλικία 73 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ζεράρ Ουγιέ
Ο Ζεράρ Ουγιέ © EPA

Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο θρυλικός προπονητής, Ζεράρ Ουγιέ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο θρυλικός προπονητής, Ζεράρ Ουγιέ. Ο Γάλλος τεχνικός είχε πραγματοποιήσει ένα σοβαρό χειρουργείο, το οποίο όμως τον «λύγισε» και εν τέλει άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο Ουγιέ είχε γίνει ευρέως γνωστός στην πατρίδα του όταν έστειλε την Λανς στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου κι έπειτα οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος το 1986. 

Μετά από μία δεκαετία αποχής από τους πάγκους συλλόγων, ο Ουγιέ κατέκτησε το τρεμπλ με τη Λίβερπουλ το 2001 καταφέρνοντας να οδηγήσει τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ σε μέρες θριάμβου με LeagueCup, Κύπελλο Αγγλίας, το Κύπελλο UEFA στον αλησμόνητο τελικό με την Αλαβές και το ευρωπαϊκό Super Cup.

Στο «Άνφιλντ» αντικαταστάθηκε από τον Ράφα Μπενίτεθ το 2004 και επέστρεψε στη Γαλλία όπου και πανηγύρισε back-to-back πρωταθλήματα με την Λυών το 2006 και το 2007.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ήταν εκείνος που οδήγησε τη Γαλλία στο τμήμα κ-18 στην κατάκτηση του Euro του 1996, ενώ το 1992 είχε βρεθεί στο «τιμόνι» των ανδρών, αποχωρώντας έναν χρόνο αργότερα έχοντας αποτύχει να πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ του 1994. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ