Η Αργεντινή λέει «αντίο» στον Ντιέγκο Μαραντόνα
Συρροή κόσμου για να προσκυνήσουν τη σορό του «Θεού του ποδοσφαίρου»


Η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, με τον κόσμο να συρρέει για να πει το τελευταίο «αντίο».
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα αφησε χθες, 25 Νοεμβρίου, την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών, μετά από αρκετές περιπέτειες που είχε με την υγεία του. Η σορός του Μαραντόνα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, με τον κόσμο να συρρέει για να πει το τελευταίο «αντίο»
Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, αποφάσισε τριήμερο εθνικό πένθος. Η πρώην σύζυγός του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνιε, και οι δύο κόρες τους, Ντάλμα και Τζιανίνα, έφθασαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο προεδρικό μέγαρο, ακολουθούμενες από εν ενεργεία και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και φυσικά από τους συμπαίκτες του, τους οποίους οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986. Εκεί μεταφέρθηκε και η σορός του Μαραντόνα, που εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.
Όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ στην Αργεντινή, πάνω από 1.000.000 άνθρωποι αναμένεται να αποχαιρετήσουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο λαϊκό προσκύνημα, που ξεκίνησε στις 11:00 στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής.

Ο πρόεδρος της χώρας εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε τη δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση, για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.
«Σκέφτηκα να ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε.
Αρχικά, θεωρήθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει στο στάδιο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, αλλά η σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.
Ήδη από χθες το βράδυ χιλιάδες πολίτες στην Αργεντινή ξεχύθηκαν στους δρόμους για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του Μαραντόνα στο γήπεδο της Μπόκα, αλλά και σε εκείνο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, ομάδας με την οποία ο Ντιεγκίτο έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Παναθηναϊκός στο Άμπου Ντάμπι θα αντιμετωπίσει την Φενερμπαχτσέ
Απίστευτο και όμως αληθινό
Θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Άμπου Ντάμπι
Ο Βραζιλιάνος σταρ «στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ρατσισμού»
Η ανάρτηση του Έλληνα «γκάνγκστερ»
Παναθηναϊκός και Μονακό σήμερα φιλοξενούν την Εφές και τη Μπαρτσελόνα αντίστοιχα
Με νέα ανατροπή και νίκη επί της Μάγια Χβαλίνσκα
Στο Μιλάνο όλα τα βλέμματα απόψε
Ο «Greek Freak» φαίνεται να εμπνέεται από το ελληνικό χιπ χοπ
Το Game 5 κόντρα στην Εφές θα κρίνει το εισιτήριο για το Final 4
Ανακοίνωση κατά του τράπερ, με αφορμή τους μισαναπηρικούς στίχους στο νέο τραγούδι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιοι άλλοι προπονητές ψηφίστηκαν
Τα βίντεο που κυκλοφορούν είναι σοκαριστικά - Τι δηλώνει ο σύλλογος
Τι ισχυρίζεται ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού
O Oλλανδός θρύλος του ποδοσφαίρου έπαιξε και προπόνησε την ομάδα την δεκαετία του 1990
Θα έχει και ενεργό ρόλο στις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για το 2028
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.