Αθλητισμος

Οι Μπακς τα άλλαξαν όλα σε μια νύχτα και πάνε για τίτλο

Οι Μιλγουόκι Μπακς ρίσκαραν το μέλλον τους για να δελεάσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ξαφνικά... «βλέπουν» πρωτάθλημα

Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μιλγουόκι Μπακς: Εντυπωσιακές κινήσεις στο ξεκίνημα της μεταγραφικής περίοδου για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο που πλέον «χτυπάει» πρωτάθλημα.

Η πρώτη μέρα των μεταγραφών στο NBA ήταν όπως αναμενόταν μεγάλη με το «άκυρο» του Τζέιμς Χάρντεν στο μυθικό συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Χιούστον Ρόκετς να κλέβει τις εντυπώσεις. Όμως αν μια ομάδα ξεχώρισε το φετινό ξεκίνημα των ανταλλαγών, αυτή δεν είναι άλλη από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πριν δύο περίπου μήνες όταν οι Μπακς αποκλείστηκαν από τους Μαϊάμι Χιτ, όλα έδειχναν δύσκολα για το μέλλον του MVP στα «Ελάφια». Η συνάντησή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον General Manager, Jon Horst έγινε στον απόηχο μιας εντέλει αποτυχημένης σεζόν για τους Μπακς, και ο Έλληνας άσσος φάνηκε να ζητάει σημαντικές αλλαγές στην ομάδα προκειμένου να συνεχίσει στο Ουισκόνσιν.

Μία ημέρα αφού τα trades άνοιξαν, φάνηκε ότι ο πετυχημένος General Manager θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει στην ομάδα τον πολυτιμότερο παίκτη της σύγχρονης ιστορίας της. Ακόμη και αν χρειαστεί να «θυσιάσει» το μέλλον του οργανισμού, για χάρη του. Οι Μπακς λοιπόν κινήθηκαν αστραπιαία στην αγορά και αποδέσμευσαν όπως ήταν λογικό τον Έρικ Μπλέντσο καθώς και τον Τζορτζ Χιλ για να φέρουν τον αρχισκόρερ των Πέλικαν, Τζρου Χόλιντεϊ (19,1 πόντοι, 6,7 ασιστ, 4,8 ριμπάουντ). Για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής αυτής όμως χρειάστηκε να δώσουν και 3 drafts πρώτου γύρου καθώς και 2 ανταλλαγές draft, κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική κίνηση των «ελαφιών».

Το Μιλγουόκι απέκτησε με ανταλλαγή και τον Σέρβο σκόρερ Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που πέρυσι αγωνίστηκε με τους Σακραμέντο Κινγκς έχοντας 15,1 πόντους μέσο όρο. Ο Μπογκντάνοβιτς, που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε αποτελεί ένα από τα κορυφαία prospects του NBA, καθώς αν και χαρισματικός σκόρερ, δεν είχε βρεθεί μέχρι σήμερα στο κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλουργήσει στις ΗΠΑ. Το deal αυτό έκλεισε με την παραχώρηση των Ιλιασόβα, Γουίλσον και ΝτιΒιτσένζο, τριών παικτών που απλά συμπλήρωναν το rotation την περυσινή χρονιά για τους Μπακς. Παράλληλα, μαζί με τον Σέρβο, οι Μπακς πήραν και τον ρολίστα Τζάστιν Τζέιμς.

Τέλος από το Μιλγουόκι αποχωρεί ο Ρόμπιν Λόπεζ που θα χρησιμοποιήσει τον ειδικό όρο στο συμβόλαιό του και θα γίνει free agent, αφήνοντας για την ώρα στην ομάδα τον αδερφό του, Μπρουκ.

Οι κινήσεις των Μπακς είναι συγκεκριμένες και έχουν έναν και μόνο προσανατολισμό. Ότι κοιτάζουν μόνο το τώρα και ότι στόχος για τη σεζόν που έρχεται είναι μόνο το πρωτάθλημα. Έτσι, μπορεί να θυσίασαν το μέλλον της ομάδας παραχωρώντας 3 draft πρώτου γύρου στους Πέλικανς, όμως με την κίνηση αυτή έδειξαν για ακόμη μια φορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να ικανοποιήσουν τα «θέλω» του και να τον κρατήσουν για χρόνια στο Ουισκόνσιν. Πλέον η μηχανή του Μάικ Μπουντενχόλζερ αποτελείται από 3 εξαιρετικούς σκόρερ στα γκαρντ (Μίντλετον, Μπογκντάνοβιτς, Χόλιντεϊ) που θα πλαισιώσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τρόπο που αν μη τι άλλο εξιτάρει.

Σε κάθε περίπτωση η μεταγραφική περίοδος στο NBA «πήρε φωτιά» με το ξεκίνημά της και δεν αποκλείεται μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκινά το νέο πρωτάθλημα να δούμε και άλλες εκπλήξεις. Οι Μπακς άλλωστε απέχουν ακόμα αρκετά από το τελικό τους ρόστερ, που θα έχει για μια ακόμη φορά σαν αιχμή του δόρατος τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.


Ανανέωση: Η μεταγραφή του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς χάλασε τελευταία στιγμή.