Αθλητισμος

The Pub Tales: Ιστορίες για να λατρέψετε το αγγλικό ποδόσφαιρο

Δύο Έλληνες έφτιαξαν τη δική τους διαδικτυακή pub για να μάθετε τα μεγαλύτερα μυστικά του αγγλικού ποδοσφαίρου

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spurs_-_chelsea_241118_-_wembley_-_premier_league.jpg
Από τον αγώνα Τότεναμ - Τσέλσι για την Premier League, στο ιστορικό Γουέμπλει.

The Pub Tales: Ο Θοδωρής και ο Πάνος γράφουν για όλα εκείνα που σιγοακούγονται στις λονδρέζικες pub και δεν μαθαίνουμε στην Ελλάδα.

Ο Πάνος και ο Θοδωρής γνωρίστηκαν πολύ μικροί. Ήταν συμμαθητές στο Δημοτικό σχολείο και από το Λύκειο κάνουν κολλητή παρέα. Μεγάλωσαν και οι δύο στη Νίκαια και μέχρι ο Θοδωρής να βρεθεί στο Λονδίνο για δουλειά, μοιράζονταν τα ίδια χόμπι, τσακώνονταν για το ποδόσφαιρο και είχαν την ίδια τρέλα υποστηρίζοντας την άσημη Burton Albion, που σήμερα βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

panos_theo.jpeg
Ο Θοδωρής και ο Πάνος στο γήπεδο της Γουότφορντ

Το 2018 συζητώντας για τις αγαπημένες τους μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, άρχισαν να λένε ιστορίες ο ένας στον άλλον για τοπικά ντέρμπι που έγραφαν ιστορία και όμως λίγοι τα ήξεραν μακριά από το Νησί. Όταν λοιπόν ο Θοδωρής έφυγε για δουλειά στο Λονδίνο και έμεινε λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο της Άρσεναλ στην περιοχή Islington είδε όλες τις ιστορίες που διάβαζε, να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του. Αμέσως μετά οι δυο τους συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν οι μόνοι που ήθελαν να μαθαίνουν τα πάντα για όσα συμβαίνουν στη χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο. Αποφάσισαν λοιπόν να φτιάξουν τη δική τους διαδικτυακή Pub, στο Facebook και ξεκίνησαν να μοιράζονται τις ιστορίες που τους συγκινούσαν περισσότερο.

 

#RetroWednesdays - Celtic FC at the 1971–72 European Cup Οι Κέλτες ως πρωταθλητές της σεζόν 1970-71 είχαν εξασφαλίσει...

Δημοσιεύτηκε από The Pub Tales στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

 


Το Pub Tales, δύο χρόνια μετά έχει τις δικές του στήλες, κουίζ και ιστορίες που δεν θα διαβάσεις ούτε στο πιο ψαγμένο αθλητικό site. Όσα συζητιούνται στις μπάρες του Λονδίνου, φτάνουν στον τοίχο μας στο Facebook με τρόπο που να συνδυάζει τόσο την αγνή αγγλική αγάπη για το ποδόσφαιρο, όσο και τη δική μας έμφυτη «καφενειακή» ανάγκη για αναλύσεις.

 

 

chelsea_-_hull_16218_-_stamford_bridge_-_fa_cup.jpg
Από τον αγώνα Τσέλσι - Χαλ για το FA Cup, στο Stamford Bridge

Από φέτος το Pubtales έχει προχωρήσει και στα Podcasts, ενώ όπως μας εξιστορούνται οι δυο δημιουργοί αν και αρχικά δεν περίμεναν να μαζέψουν πάνω από 50-100 «αρρωστάκια», εντούτοις φαίνεται ότι το ενδιαφέρον για το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγαλύτερο.

 

 

Αυτή η αλληλεπίδραση με τον κόσμο και οι κόσμιες διαφωνίες και διαφορές είναι άλλωστε και τα στοιχεία που έκαναν και τους δύο να αγαπήσουν λίγο περισσότερο το δημιούργημα τους. Κάτι που όσο και αν ψάξεις, δύσκολα θα βρεις στο ελληνικό ίντερνετ. Οι δυο τους μας μίλησαν για την υπέροχη pub που έχουν δημιουργήσει, καθώς και για όλα εκείνα που είδαν τα δύο χρόνια που ασχολούνται τόσο με αυτήν.

watford_-_everton_24218_-_vicarage_road_-_premier_league.jpg
Από τον αγώνα Γουότφορντ - Έβερτον, για την Premier League, στο Vicarage Road

Τι διαφορά έχει η σελίδα με τις υπόλοιπες που ασχολούνται με το Αγγλικό ποδόσφαιρο;
Υπάρχουν πολλές σελίδες για το Αγγλικό ποδόσφαιρο οι οποίες σε αντίθεση με εμάς, είναι ροής ειδήσεων κυρίως. Η δική μας η σελίδα είναι αυτό που λέει και το όνομα, ιστορίες που ακούς στις pubs. Η λογική της σελίδας είναι πως θα διαβάσει ο αναγνώστης την ιστορία και μετά θα την μεταφέρει στην παρέα του όταν θα βγουν για μία μπύρα και θα την συζητήσουν.

Επιπλέον όλες οι υπόλοιπες σελίδες ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την Premier League. Αντίθετα εμείς προσπαθούμε να καλύπτουμε θέματα σε μεγάλο βαθμό και από μικρότερες κατηγορίες όπου ακόμα η αγάπη για το άθλημα είναι αγνή και μακριά από οικονομικά συμφέροντα.

charlton_-_wimbledon_151218_-_the_valley_-_league_one.jpg
Από τον αγώνα Τσάρλτον - Γουίμπλεντον, για την League One, στο «The Valley»

Γιατί θεωρείτε ότι δείχνει τόσο ενδιαφέρον ο Έλληνας στο Αγγλικό ποδόσφαιρο;
Αρχικά το προφανές. Το Αγγλικό ποδόσφαιρο, και ειδικά η Premier League, είναι το πιο θεαματικό στον κόσμο. Εκεί είναι οι καλύτερες ομάδες, οι καλύτεροι παίκτες και γίνονται και τα καλύτερα παιχνίδια. Είναι από τα λίγα πρωταθλήματα που έχει μείνει αρκετά το physical game. Ένας δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι κάθε μικρή πόλη, κωμόπολή ή και χωριό έχει τη δική του ομάδα, και αυτή είναι που ακολουθούν οι κάτοικοι. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι του Bolton (προάστιο του Manchester) υποστηρίζουν την Bolton και όχι την Manchester United ή την Manchester City. Αντίστοιχα σε μια μικρή πόλη όπως η Burnley, οι οπαδοί είναι πιστοί μόνο στην ομάδα τους. Δεν υποστηρίζουν κάποια ακόμα από τις μεγάλες. 

Ο τρίτος λόγος είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά τοπικά ντέρμπι τα οποία δίνουν μια ιδιαίτερη ομορφιά στο άθλημα. Έχουμε και στην Ελλάδα πολλά τοπικά ντέρμπι και ίσως είναι κάτι το οποίο αρέσει στους Έλληνες επειδή είναι κοινό χαρακτηριστικό. Εμείς γοητευτήκαμε αρκετά από αυτά τα ντέρμπι και μέχρι πριν λίγο καιρό είχαμε στη σελίδα τη στήλη Derby Wednesdays όπου κάθε Τετάρτη γινόταν ανάλυση ενός τοπικού ντέρπι από όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

spurs_-_olympiakocs_261119_-_tottenham_hotspur_stadium_-_champions_league.jpg
Από τον αγώνα Τότεναμ - Ολυμπιακός για το Champions League, στο ολοκαίνουργιο Tottenham Hotspur Stadium

Τι ομάδα υποστηρίζετε στην Αγγλία;
Η αγαπημένη ομάδα της σελίδας είναι η Burton Albion. Πέρα από το ποδόσφαιρο είμαστε και λάτρεις της μπύρας, συνεπώς η Burton, της οποίας το παρατσούκλι είναι «οι ζυθοποιοί», είναι η ομάδα που συνδυάζει αυτές τις δύο αγάπες μας. Αν δείτε και το σήμα της ίσως την συμπαθήσετε και εσείς λίγο παραπάνω.

1200px-burton_albion_fc_logo.jpg

Ποιες είναι σήμερα οι στήλες της σελίδας;
Οι κύριες στήλες της σελίδας είναι τέσσερις. 

  • Η πρώτη είναι η κερασμένη μπύρα της εβδομάδας. Η λογική της στήλης είναι πως ο μπάρμαν της «διαδυκτιακής μας pub» κερνάει μία μπύρα τον καλύτερο παίχτη της κάθε αγωνιστικής στην Premier League ως επιβράβευση για την απόδοση του. 
  • Η δεύτερη είναι η λεγόμενη «barman tales», στην οποία κάθε Πέμπτη ο μπάρμαν, ως ο άνθρωπος που όλοι εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους, μεταφέρει τα σημαντικότερα μεταγραφικά και μη, νέα του Αγγλικού ποδοσφαίρου της εβδομάδας. 
  • Η τρίτη είναι η Retro Wednesdays, το λεγόμενο και μάθημα ιστορίας,  στην οποία κάθε Τετάρτη αναλυούμε ιστορικές Ευρωπαικές πορείες των ομάδων της Μεγάλης Βρετανίας.
  • Και τέλος είναι οι ιστορίες που μεταφέρουμε από το Αγγλικό ποδόσφαιρο οι οποίες δεν είναι γνωστές στο ευρύτερο κοινό.

milwall_-_burton_41117_-_the_den_-_championship.jpg
Από τον αγώνα Μίγλουολ - Μπέρτον, για την Championship στο γήπεδο «The Den»

Σε ποια γήπεδα έχετε βρεθεί στην Αγγλία; 

Παρέα έχουμε επισκεφθεί το νέο γήπεδο της Tottenham, το οποίο είναι σίγουρα το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη, το Wembley, το Vicarage Road της Watford και στο Brisbane Road της Leyton Orient. 

Ο Θοδωρής που μένει Αγγλία έχει επισκεφθεί επιπλέον τα Emirates Stadium της Arsenal, Stamford Bridge της Chelsea, London Stadium της West Ham, Craven Cottage της Fulham, Etihad Stadium της Manchester City, The Valley της Charlton και The Den της Millwall.

arsenal_-_ostersund-_22218_-_europa_league.jpg
Από τον αγώνα Άρσεναλ - Όστερσουντ για το Europa League, στο Etihad Stadium

Ποιο χαρακτηριστικό των Άγγλων φιλάθλων αγαπάτε περισσότερο και ποιο σας έχει κάνει εντύπωση; 
Το αγαπημένο μας χαρακτηριστικό των Άγγλων φιλάθλων είναι η αγνή αγάπη τους για την ομάδα. Την ακολουθούν ανεξαρτήτως αν πηγαίνει καλά ή όχι και ακόμα και όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, οι φίλαθλοι βάζουν πλάτη και προσπαθούν μαζέψουν χρήματα για να σώσουν την ομάδα. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα στην Αγγλία όπου οι φίλαθλοι μάζεψαν χρήματα και αγόρασαν την ομάδα όταν η διοίκηση της εκάστοτε ομάδας την οδηγούσε στο αδιέξοδο.

arsenal_-_chelsea_24118_-_emirates_stadium_carabao_cup.jpg
Από τον αγώνα Άρσεναλ - Τσέλσι για το Carabao Cup, στο Emirates Stadium

Ένα ποστ που ξεχωρίσατε από τότε που δημιουργήθηκε η σελίδα; 
Όσο κλισέ και αν ακούγεται, δεν έχουμε κάποιο αγαπημένο ποστ, μιας και για να ανεβάσουμε κάτι πρέπει να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα οπότε για εμάς όλα είναι στο ίδιο επίπεδο. Το πιο δημοφιλές πάντως της σελίδας, το οποίο το είχαν δει περίπου 20,000 άνθρωποι, ήταν ένα στο οποίο ένας οπαδός της Liverpool αγόραζε κάθε μέρα καφέ σε έναν άστεγο οπαδό της Everton, ο οποίος είχε οδηγηθεί στους δρόμους όταν πέθανε η κοπέλα του και έπεσε σε κατάθλιψη. Ο οπαδός της Liverpool λοιπόν αποφάσισε την ημέρα των Χριστουγέννων να κάνει δώρο στον άστεγο ένα εισιτήριο για τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας και πήγαν παρέα στο γήπεδο, εμπειρία που τον βοήθησε να αναθεωρήσει για την ζωή. Λίγους μήνες μετά ο φίλος της Everton βρήκε δουλειά και σπίτι και προσκάλεσε τον φίλο του να πιουν τον καθιερωμένο πρωινό καφέ στο σπίτι του. 

 

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία ιστορία όπως την ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό o Rossico Jenkoski, ένας φίλος της...

Δημοσιεύτηκε από The Pub Tales στις Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

 

Έχετε κάποια πλάνα για το μέλλον της Pub σας;
Σίγουρα θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τις γνωστές μας ιστορίες και να έχουμε την αλληλεπίδραση με τους φίλους της σελίδας, που είναι και το αγαπημένο μας κομμάτι. Στο σημείο αυτό να πούμε πως έχουμε και σελίδα στο Instagram την οποία την έχουμε στα Αγγλικά και έχει διαφορετικό περιεχόμενο από αυτήν του Facebook ώστε αν κάποιος μας ακολουθεί και στις δύο πλατφόρμες να μην βλέπει το ίδιο περιεχόμενο. Τον προηγούμενο μήνα επίσης ξεκινήσαμε να κάνουμε και podcast, το οποίο το απολαύσαμε και όπως φάνηκε το αγάπησε και ο κόσμος. Συνεπώς θέλουμε να επενδύσουμε πάνω σε αυτό οπότε στο άμεσο μέλλον θα έχουμε περισσότερα podcasts. 

Τέλος έχουμε σχεδιάσει κάποια στιγμή να φτιάξουμε και μία ιστόσελίδα/blog ώστε να μπορούμε να κάνουμε πιο εκτενή αφιερώματα καθώς και να φιλοξενούμε και άρθρα των φίλων της σελίδας οι οποίοι μπορεί να θέλουν ένα βήμα για να γράψουν κάποια ιστορία από την αγαπημένη τους ομάδα.

Stay tuned και ακολουθήστε τις Pub Tales στο Facebook, στο Instagram και τo Spotify για νέες ιστορίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ