Αθλητισμος

Σεβίλλη σημαίνει Γιουρόπα Λιγκ - Κέρδισε την Ίντερ στον τελικό

Με το 3-2 επί της ιταλικής ομάδας κατέκτησε το έκτο τρόπαιο στην ιστορία της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σεβίλλη έχει το know how να σηκώνει το Europa League - Το κατέκτησε για 6η φορά, επικρατώντας με 3-2 στον τελικό της Ίντερ
Η Σεβίλλη έχει το know how να σηκώνει το Europa League - Το κατέκτησε για 6η φορά, επικρατώντας με 3-2 στον τελικό της Ίντερ © EPA/Martin Meissner

Η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League, επικρατώντας με 3-2 στον τελικό της Ίντερ - Για 6η φορά στην ιστορία της.

Η Σεβίλλη είναι η ομάδα που κατέκτησε το Europa League, επικρατώντας με 3-2 της Ίντερ στον τελικό.

Κάλλιστα το Europa League θα μπορούσε να μετονομαστεί σε… Σεβίλλη Λιγκ. Η ισπανική ομάδα νίκησε την Ίντερ με 3-2 στον τελικό της Κολωνίας, σε ένα δραματικό ματς.

Η Σεβίλλη κατέκτησε το τρόπαιο για έκτη φορά στην ιστορία της. Η αρχή έγινε το 2006 και 2007 με δύο ισάριθμα ΟΥΕΦΑ, ακολούθησαν τρία Europa League την τριετία 2014-16 και τώρα ήρθε το έκτο Κύπελλο για τους Ανδαλουσιάνους. Σε ισάριθμους τελικούς μάλιστα!

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και το τρόπαιο είναι η επιτομή της φράσης «τι σου είναι η μπάλα». Στο 74ο λεπτό ο αμυντικός Ντιέγκο Κάρλος επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι. Η μπάλα πήγαινε άουτ, όμως ενστικτωδώς και λανθασμένα ο Λουκάκου έβαλε το πόδι του, άλλαξε την πορεία και κατέληξε στα δίχτυα!

Με αυτό το αυτογκόλ η Σεβίλλη πήρε το τρόπαιο, αλλά η συγκυρία δεν σταματά εδώ. Ο Κάρλος είναι ο αμυντικός των Ισπανών που έκανε τρία πέναλτι στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια! Στους αγώνες με Γουλβς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο τερματοφύλακας Μπόνο απέκρουσε, αλλά χθες ο Λουκάκου ήταν εύστοχος.

Τη στιγμή που εξιλεώθηκε ο Βραζιλιάνος στόπερ, η τύχη γύρισε την πλάτη στον Λουκάκου. Ο πρώτος σκόρερ (34 γκολ) και κορυφαίος παίκτης της Ίντερ φέτος, ήταν αυτός που έβαλε το γκολ στη λάθος εστία, κυριολεκτικά στη χειρότερη δυνατή στιγμή.

Όλα τα υπόλοιπα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος. Ο Λουκάκου ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, όμως ο Ντε Γιονγκ σκόραρε δύο φορές για την ανατροπή. Μόνο που οι Σεβιγιάνοι δεν τη χάρηκαν προσωρινά, αφού στο 35’ ο Γκοντίν έκανε το 2-2, σφραγίζοντας ένα συναρπαστικό πρώτο 45λεπτο. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ