Αθλητισμος

Το Τσάμπιονς Λιγκ των… αγροτών

Τέσσερις ομάδες από Γαλλία και Γερμανία διεκδικούν το φετινό τρόπαιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Τσάμπιονς Λιγκ των… αγροτών
Το Τσάμπιονς Λιγκ των… αγροτών

Κόντρα στα προγνωστικά, οι ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούνται φέτος από ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας με Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία απούσες.

Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δη το Τσάμπιονς Λιγκ είθισται να λέμε πως υπάρχει ένα Big-5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Μόνο που… μεταξύ τους αυτές οι χώρες, δεν έχουν σε τόση μεγάλη εκτίμηση τη γαλλική Λίγκα και ακολούθως την Μπουντεσλίγκα.

Όπως και να το κάνουμε είναι μια σκάλα κάτω, ποιοτικά, οικονομικά κι εμπορικά από τα άλλα πρωταθλήματα και ειδικά την Πρέμιερ Λιγκ.

Όμως, τα έφερε έτσι φέτος η μοίρα, ώστε το Τσάμπιονς Λιγκ να διεκδικήσουν δύο ομάδες από τη Γερμανία και άλλες τόσες από τη Γαλλία. Κι αν για τις Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήταν τόση μεγάλη η έκπληξη, δεν ισχύει το ίδιο για τις Λειψία και Λιόν.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1991 (όταν δηλαδή δεν υπήρχε ακόμη Τσάμπιονς Λιγκ παρά το… απλό Κύπελλο Πρωταθλητριών), που στα ημιτελικά δεν συμμετέχει έστω μία ομάδα από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία.

Αυτοί που ξεσπάθωσαν περισσότερο ήταν οι Γάλλοι γι’ αυτή την εξέλιξη. Μόλις η Λιόν νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 το Σάββατο το βράδυ, ο επίσημος λογαριασμός στο twitter ανάρτησε ότι «δεν είμαστε πια αγρότες». Είναι ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούν ουσιαστικά οι ίδιοι οι Γάλλοι για τους εαυτούς τους, θεωρώντας ότι οι υπόλοιποι «μεγάλοι» του ποδοσφαίρου τους αντιμετωπίζουν υποτιμητικά.

Αμέσως μετά, ο Κιλιάν Μπαπέ της Παρί πανηγύρισε κι αυτός τον θρίαμβο της Λιόν με δηκτικό τρόπο: «Farmers League» έγραψε απλά στο Facebook, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Σήμερα στις 10 το βράδυ, έχουμε τον πρώτο ημιτελικό: Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον Λειψίας στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας. Δύο ομάδες που για πρώτη φορά στην ιστορία τους, φτάνουν τόσο μακριά στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Θα προκριθεί η… άναρχη παρέα του Νεϊμάρ και του Μπαπέ ή το σοβαρό σύνολο των Γερμανών;

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ