- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενές Καντέρ: Ο Ερντογάν έκανε την Αγία Σοφία τζαμί για ψήφους
«Ήταν απολύτως πολιτικά υποκινούμενη η κίνησή του»
Πολιτικά υποκινούμενη θεωρεί την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί ο Ενές Καντέρ.
Το γεγονός πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους για επόμενες εκλογές επεσήμανε ο γνωστός μπασκετμπολίστας, Ενές Καντέρ.
Συγκεκριμένα ο Καντέρ, που θεωρείται από τους βασικούς πολέμιους του Ερντογάν εκτός Τουρκίας, σημείωσε πως «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023.
»Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: "Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω"».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Καντέρ υποστηρίζει πως οι κινήσεις του Τούρκου Προέδρου έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, αφού, όπως δήλωσε, «πιστεύω ότι είναι ένα από τα "παιχνίδια" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση».
Ενές Καντέρ: «Είμαι Μουσουλμάνος αλλά σέβομαι όλες τις θρησκείες»
Αν και Μουσουλμάνος, ο Ενές Καντέρ μίλησε με τρόπο που αποκαλύπτει έναν άνθρωπο ο οποίος σέβεται την πίστη των υπολοίπων, ακόμα και αν δεν έχουν την ίδια θρησκεία. «Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες.
»Αν δεν ήταν αυτός, αλλά ήταν άλλος Πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ' αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους».
Ευχαριστώ πολύ τους Έλληνες
Ο άσος του NBA μίλησε και για την Ελλάδα, θέλοντας να εκφράσει τις ευχαριστίες του για τις ενέργειες εκ μέρους της χώρας μας στο προσφυγικό.
«Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό σόου. Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα "ευχαριστώ" που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ» δήλωσε χωρίς δισταγμό ο Τούρκος μπασκετμπολίστας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ώρα και το κανάλι του αυριανού μίτινγκ του Diamond League
Λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ
Πώς αντέδρασε ο Πορτογάλος αστέρας
Υποκλίθηκε στον Γιάννη ο νέος του συμπαίκτης
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Σε τι ύψος εκτιμάται ότι θα φτάσει το κόστος της
Χωρίς τον αρχηγό του θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση στη League Phase του Conference League
Οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ για την αυριανή αναμέτρηση
Τι είπε στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού στο glass floor του ΟΑΚΑ.
Τι δήλωσε ο Έλληνας αστέρας
Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η ανάρτηση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
«Με βρήκε λίγο πριν που σε φώναξα», είπε στον διαιτητή για φάση που διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι
Επόμενη αναμέτρηση κόντρα στην Ουκρανία
Πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα
Ο Τσέριν αποχωρεί από το «τριφύλλι» μετά από τέσσερα χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.