Αθλητισμος

To NBA κρέμεται σε μια κλωστή

Πάνω από 40 παίκτες αρνούνται να αγωνιστούν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λίγο πριν την επίσημη επανέναρξη του ΝΒΑ μετά τον κορωνοϊό, πάνω από 40 παίκτες αρνούνται να αγωνιστούν.

Οι ομάδες του ΝΒΑ συμφώνησαν, η διοργανώτρια αρχή, όμως τους παίκτες φαίνεται πως δεν τους ρώτησε κανείς. Η αμερικανική λίγκα του μπάσκετ είχε μπει στην τελική ευθεία των ετοιμασιών, ώστε να συνεχιστεί η φετινή σεζόν από τα τέλη Ιουλίου. Απέμεναν λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, το πρωτόκολλο υγιεινής ήταν σχεδόν έτοιμο, ενώ είχε βρεθεί και ο τόπος: H Disney World στο Ορλάντο, ώστε να γίνουν εκεί όλα τα ματς.

Όμως, ένα σημαντικό εμπόδιο έχει υψωθεί. Πάνω από 40 παίκτες αρνούνται να παίξουν εκεί ή τέλος πάντων εμφανίζονται διστακτικοί. Το ρεπορτάζ είναι του Άντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN, μακράν του πιο έγκυρου συντάκτη σε θέματα ΝΒΑ στον κόσμο και ουσιαστικά δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη άρνηση, ούτε κάποια κίνηση από την Ομοσπονδία των παικτών, αλλά παρ’ όλα αυτά η ανησυχία είναι έκδηλη. Οι περισσότεροι παίκτες που δείχνουν αρνητικοί, φοβούνται ότι στο Ορλάντο δεν θα υπάρχει ασφάλεια, καθώς σε ένα μικρό «χωριό» θα βρίσκονται χιλιάδες άτομα.

Παίκτες, προπονητές, στελέχη ομάδων, οι οικογένειες των μπασκετμπολιστών, υπάλληλοι των ξενοδοχείων και των εστιατορίων, αλλά και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων. Κανείς δεν θα μπορεί να φύγει, ενώ δεν θα απαιτείται προληπτική καραντίνα για τα άτομα που θα βρεθούν εκεί.

Ως τώρα από το ΝΒΑ δεν εκφράζουν κάποια ανησυχία για οριστική ακύρωση της χρονιάς, όμως ψάχνουν λύσεις για να πείσουν τους δύσπιστους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ