Αθλητισμος

Ο Γιαννακόπουλος προετοιμάζει έδαφος αποχώρησης

Η νέα κόντρα με την Ευρωλίγκα και η συνέντευξη Τύπου που έρχεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Δημήτρης Γιαννακόπουλος/© EUROKINISSI/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου - Ορατό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ορατά για το μέλλον του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ανοίγει προσεχώς τα χαρτιά του.

Τεταμένες είναι ξανά οι σχέσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Ευρωλίγκας, μετά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της φετινής σεζόν.

Γενικά πολλές φήμες υπάρχουν τον τελευταίο καιρό και σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 στην ισπανική εφημερίδα El Pais, το «αφεντικό» της Ευρωλίγκας, ο Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πως αν τεθεί εκτός διοργάνωσης δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο για αυτόν, παρά μόνο χειρότερο. Πάντως, αν φύγει, θα βρεθεί ομάδα για να αντικατασταθεί».

Και πρόσθεσε με νόημα ο Καταλανός παράγοντας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε από τη συγκεκριμένη ομάδα κάτι τέτοιο».

Η αλήθεια είναι πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε απειλήσει και στο παρελθόν με αποχώρηση, δίχως να κάνει πράξη τα όσα είπε. Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου που ακούγεται εδώ και εβδομάδες, θα διεξαχθεί τελικά την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020. Μέχρι τότε μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, καθώς ουδείς βρίσκεται μέσα στο μυαλό του Γιαννακόπουλου. Λέγεται μάλιστα πως ούτε οι στενοί του συνεργάτες δεν ξέρουν τι ακριβώς έχει αποφασίσει.

Όμως, αν πιστέψουμε τις φήμες και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο μπασκετικό τμήμα, μια πιθανή αποχώρηση από την Ευρωλίγκα δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Διότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα που φέρνει ο κορωνοϊός, αλλά και τη σημαντική πιθανότητα τα έσοδα να είναι ακόμη πιο μειωμένα του χρόνου λόγω απουσίας φιλάθλων από το γήπεδο, ίσως ο Γιαννακόπουλος να επιδιώξει να ρίξει το μπάτζετ, οπότε δεν θα μπορεί να φτιάξει μια ομάδα ανταγωνιστική για το υψηλότερο επίπεδο.

Όπως και να ‘χει, πολλά ακούγονται (ακόμη και για αποχώρηση του ίδιου από τα αθλητικά κοινά), αλλά καλό είναι να περιμένουμε. Τόσο τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης όσο και τις επόμενες μέρες/εβδομάδες για να δούμε τι θα συμβεί στην πράξη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ