Αθλητισμος

Ο Παναθηναϊκός σε τεντωμένο σχοινί

Τα λάθη του Αλαφούζου, η γκρίνια των παικτών, ο κίνδυνος των πλέι οφ και στο βάθος… Βοτανικός

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε πολλά ενδοαγωνιστικά και εξωαγωνιστικά μέτωπα δίνει μάχες ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, ενώ η ομάδα προσπαθεί να προετοιμαστεί για τα πλέι οφ.
ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI

Σε πολλά ενδοαγωνιστικά και εξωαγωνιστικά μέτωπα δίνει μάχες ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, ενώ η ομάδα προσπαθεί να προετοιμαστεί για τα πλέι οφ

Από τη στιγμή που το ελληνικό πρωτάθλημα επαναρχίζει, όλες οι ομάδες κάνουν τα πλάνα τους ενόψει των πλέι οφ και κάπου παράλληλα ετοιμάζουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ο Ολυμπιακός θέλει να καθαρίσει τον τίτλο και ταυτόχρονα να παραμείνει «ζεστός» ενόψει του Γιουρόπα Λιγκ του Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα παλέψουν για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό γίνεται ο κακός χαμός.

Παρότι οι ποδοσφαιριστές του δηλώνουν έτοιμοι για τα πλέι οφ και πως δεν θα τα… παρατήσουν (ειδικά αφού δεν υπάρχει ελπίδα να παίξει η ομάδα του χρόνου στην Ευρώπη), το κλίμα στον σύλλογο είναι έκρυθμο.

Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να τερματίσει πρόωρα τη συνεργασία του με τον Γιώργο Δώνη, ενόχλησε πολλούς ποδοσφαιριστές και πιθανότατα προκάλεσε και… ξενέρωμα στον προπονητή. Λίγο πριν οι σχέσεις τους διαρραγούν εντελώς, επήλθε μια ηρεμία και ο 49χρονος κόουτς θα παραμείνει στον πάγκο για τα πλέι οφ και κατόπιν θα αντικατασταθεί από τον παντελώς άγνωστο Πογιάτος, από την Ισπανία.

Ταυτόχρονα, σε μια εποχή που όλες οι ομάδες (στην Ελλάδα και όχι μόνο) πασχίζουν να κρατήσουν τον κορμό του ρόστερ τους, διαβλέποντας τις δύσκολες οικονομικές εποχές που έρχονται, στο «τριφύλλι» χάνουν παίκτες. Οι Γιόχανσον, Ινσούα και Χρήστος Δώνης, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, όλα δείχνουν πως δεν θα ανανεωθούν και έτσι οι «πράσινοι» θα στερηθούν σύντομα των δύο βασικών τους ακραίων μπακ και ενός μέσου, γέννημα-θρέμμα του συλλόγου.

Στο «παιχνίδι» έχουν μπει και οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ, που προχθές επισκέφτηκαν το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί. Αποθέωσαν τον Γιώργο Δώνη, τον ευχαρίστησαν κι αφού προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους παίκτες, έριξαν μερικές… στραβές ματιές στον τεχνικό διευθυντή Τσάβι Ρόκα, τον οποίον θεωρούν –έστω- συνυπεύθυνο για την απομάκρυνση του προπονητή και την επικείμενη έλευση του Ισπανού.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, υπάρχει και μια κόντρα διοίκησης και παικτών για τις περικοπές ελέω κορωνοϊού. Για να κλείσει λίγο η ψαλίδα της χασούρας, η ΠΑΕ πρότεινε μείωση 40% στην τελευταία φετινή δόση συμβολαίου των ποδοσφαιριστών. Αυτοί αρνήθηκαν, αντιπρότειναν το 20%, κάτι όμως που δεν δέχεται η διοίκηση!

Εν μέσω αυτής της έκρυθμης κατάστασης, η ομάδα προσπαθεί να προετοιμαστεί για τα πλέι οφ. Αγωνιστικό στόχο μπορεί να μην έχει, όμως υπάρχει και το γόητρο. Διότι στα επόμενα δέκα παιχνίδια θα αντιμετωπίσει από δύο φορές τους διαχρονικούς αντιπάλους της (Ολυμπιακό, ΑΕΚ), τον ισχυρό ΠΑΟΚ και τους ΟΦΗ, Άρη, τους οποίους φέτος δεν νίκησε στην κανονική περίοδο. Πέρα από τη δυσκολία όλων των παιχνιδιών, πιθανή χαλάρωση ή αποπροσανατολισμός, ίσως φέρουν και κάποιες βαριές ήττες, που κανείς δεν θέλει να τις χρεωθεί στον σύλλογο.

Είναι σαφές πως η παρούσα φάση δεν δείχνει τόσο ευοίωνη για τον Παναθηναϊκό, όμως αρκετοί πιστεύουν πως ελπίδα υπάρχει και μάλιστα έρχεται από αλλού. Τις τελευταίες μέρες έχουν κυκλοφορήσει φήμες, ότι η υπόθεση της Διπλής Ανάπλασης, που θα φέρει την κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό, έχει προχωρήσει και μάλιστα πολύ.

Γι’ αυτό ακούγεται πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέβαλλε τη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Τετάρτης και τη μετέθεσε για την Τρίτη 9 Ιουνίου. Πιθανολογείται ότι περίμενε (και πήρε) ευχάριστα μαντάτα από την κυβέρνηση και τον Δήμο Αθηναίων, οπότε καλό είναι να κάνουμε λίγη υπομονή.

Ο Γιαννακόπουλος είναι πρόεδρος του Ερασιτέχνη, όμως η ΠΑΕ ανήκει στον Αλαφούζο. Και είναι δεδομένο ότι ο νυν ιδιοκτήτης αποκλείεται να τη χαρίσει. Άρα τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που η υπόθεση του γηπέδου προχωρήσει; Θα αγοράσει ο Γιαννακόπουλος; Θα συμπορευτεί με Αλαφούζο; Υπάρχει κάποιο τρίτο ενδιαφερόμενο πρόσωπο; Οψόμεθα… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ