- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Plan B της ΟΥΕΦΑ για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Το εναλλακτικό σενάριο που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία
Η ΟΥΕΦΑ προτείνει σε χώρες όπου δεν έχει περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού να διεξάγουν πλέι οφ.
Στην τελική ευθεία για να αρχίσουν ξανά μπαίνουν τα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάθε χώρα συντάσσει πρωτόκολλα ασφαλείας και όσα μέτρα υγιεινής μπορεί παραπάνω, ώστε να ξεκινήσουν οι προπονήσεις μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.
Αυτή είναι και η επιθυμία της ΟΥΕΦΑ. Όμως, αν για κάποιον λόγο η πανδημία δεν ευνοήσει, υπάρχει και το Plan B. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προτείνει σε χώρες που το πρόβλημα του κορωνοϊού θα παραμείνει σημαντικό και το επόμενο διάστημα, να καθυστερήσουν την επανέναρξη και για να προλάβουν το deadline της 3η Αυγούστου, θα κάνουν πλέι οφ. Δηλαδή, στην Ισπανία που απομένουν έντεκα αγωνιστικές, αν δεν καταστεί εφικτό να παιχτούν όλα τα ματς, τότε η Λα Λίγκα μπορεί να ορίσει πλέι οφ τίτλου, Ευρώπης και πλέι άουτ υποβιβασμού. Ώστε και μέσα στο γήπεδο να κριθεί η χρονιά, αλλά και να μην χρειαστεί πολύς χρόνος.
Σήμερα οι Ισπανοί ενημέρωσαν την ΟΥΕΦΑ πως σκοπεύουν να ξεκινήσουν τους αγώνες αρχές Ιουνίου, το ίδιο και οι Ιταλοί, ενώ οι Άγγλοι έδωσαν ως νωρίτερη ημερομηνία την 8η Ιουνίου. Η Γαλλία θέλει να αρχίσει στις 17 του ίδιου μήνα, ενώ στη Γερμανία εμφανίστηκαν έτοιμοι να παίξουν ποδόσφαιρο ακόμα και στις 9 Μαϊου!
Όσον αφορά τα πρωταθλήματα που δεν θα γίνουν, η ΟΥΕΦΑ ζητά από τις χώρες να δηλώσουν στην Ευρώπη τις ομάδες που είχαν τις ανάλογες θέσεις για Τσάμπιονς/Γιουρόπα Λιγκ τη στιγμή της διακοπής. Ήδη ξέρουμε πως η Ολλανδία ματαιώνεται, ενώ για εκεί οδεύουν Βέλγιο και Σκοτία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νίκη αυτή φέρνει τη «γαλανόλευκη» πιο κοντά στα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027
Σε εξαιρετική κατάσταση ο Έλληνας πρωταθλητής
Πάτησε ξανά κορυφή και περιμένει το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Τελευταία φορά που η «Μαύρη Θύελλα» αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία ήταν τη σεζόν 1999-2000
H πρώην μαγείρισσά του καταγγέλλει εξαντλητικά ωράρια
Στο βάθρο για ακόμη μία φορά ο Έλληνας πρωταθλητής
Τη δευτερη θέση κατέκτησε ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων στο Αζερμπαϊτζάν
Η αθλητική δράση τα Σάββατα είναι κάθε φορά στο... κόκκινο
Σταθερά στην τετράδα οι ερυθρόλευκοι
H σκιέρ αγωνίστηκε τραυματίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και τραυματίστηκε σοβαρά ξανά
«Το επάγγελμα δεν ήταν ποτέ γένους στα μάτια μου– αλλά ο κόσμος το βλέπει ως “ανδρική δουλειά”»
Τι ώρα είναι η αναμέτρηση
Πότε είναι ο πρώτος τους αγώνας
Οι αναφορές σε Κριστιάνο, Πελέ και οι αντιδράσεις για τον Αργεντινό άσο
Μία ακόμα χρυσή σελίδα στην καριέρα του
Αμφίβολη παραμένει η εμφάνιση του Αργεντινού σταρ στον Λευκό Οίκο
Για παράνομο coaching κατηγορήθηκε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά
Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Σαββάτου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.