Αθλητισμος

Φόρμουλα 1: Σκέψεις για γκραν πρι χωρίς θεατές λόγω κορωνοϊού

Αφού αναβλήθηκαν ήδη επτά αγώνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φόρμουλα
Κεκλεισμένων των θυρών αγώνες εξετάζει η Φόρμουλα 1 © EPA/ALI HAIDER

Με τον κορωνοϊό να βρίσκεται σε έξαρση οι ιθύνοντες της Φόρμουλα 1 εξετάζουν το σενάριο να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς θεατές.

Εξαιρετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο διεξαγωγής γκραν πρι της Φόρμουλα 1 χωρίς θεατές λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για μία σκέψη που απασχολεί ιδιαίτερα απανταχού τους διοργανωτές, οι οποίοι βλέπουν τους αγώνες να αναβάλλονται λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Σε δηλώσεις του στο Sky Sports, o διευθύνων σύμβουλος της F1, Ρος Μπράουν, μίλησε για πρώτη φορά για το σενάριο διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

«Μια σεζόν μεταξύ οκτώ και 19 αγώνων θα μπορούσε να είναι ακόμα δυνατή». «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε το ενδεχόμενο... κλειστών αγώνων. Πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε τους ανθρώπους εκεί, πώς θα τους προστατέψαμε, πώς θα επιστρέφαμε. Κάθε αλλαγή συζητείται», σημείωσε ο Ρος Μπράουν και πρόσθεσε:

«Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ κλειστό περιβάλλον όπου οι ομάδες έρχονται με καθορισμένο σχέδιο, να έχουμε εξασφαλίσει ότι όλοι έχουν εξεταστεί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κανέναν και έχουμε έναν αγώνα χωρίς θεατές».

Κλείνοντας, ο Μπράουν ανέφερε ότι «η ασφάλεια και τα ταξίδια ήταν μεγάλα ζητήματα. Επίσης το ξεκίνημα στην Ευρώπη είναι μία πιθανότατα ακόμη και αν ένα μεγάλο μέρος της ηπείρου είναι σήμερα σε καραντίνα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Με Αυτά Μεγαλώσαμε με τον Παύλο Τουμπέκη | Big Brother 1
Podcast Με Αυτά Μεγαλώσαμε με τον Παύλο Τουμπέκη | Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη

Οι δηλώσεις του ίδιου, του προπονητή του, της Original 21, μεταγενέστερες συνεντεύξεις του και το χρονογράφημα ενός γεγονότος που ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.