Αθλητισμος

Δύο πρωτάρες στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Αταλάντα και Λειψία πέρασαν δίκαια και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αταλάντα και η Λειψία, οι δύο «Σταχτοπούτες» του Τσάμπιονς Λιγκ, πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύο «Σταχτοπούτες». Η Αταλάντα και η Λειψία βιώνουν φέτος την παρθενική τους χρονιά στη διοργάνωση και ήδη πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «8» και μάλιστα με διπλές νίκες.

Στη Γερμανία, η Λειψία επικράτησε με 3-0 της Τότεναμ που θύμιζε… φάντασμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι οπαδοί των νικητών το πανηγύρισαν έξαλλα, ίσως και γιατί γνωρίζουν πως πιθανόν να μην έχουν άλλη ευκαιρία να ξαναδούν την ομάδα τους φέτος από κοντά…

Η Αταλάντα ήταν και πάλι χάρμα οφθαλμών. Πήγε μέσα στο «Μεστάγια» και νίκησε με 4-3 τη Βαλένθια. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο 33χρονος Γιόζεπ Ίλιτσιτς, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που σημειώνει τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση!

Στην Ισπανία το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αν και απ’ έξω βρέθηκαν 2.000 Ισπανοί οπαδοί για να ενισχύσουν τη Βαλένθια. Στο Μπέργκαμο υπήρξε ρητή εντολή να μην βγει κανείς στους δρόμους να πανηγυρίσει και να μην πάει στο αεροδρόμιο να υποδεχθεί την αποστολή. Οι οπαδοί της Αταλάντα χαίρονται κατ’ οίκον, όμως κινδυνεύουν να μην δουν από κοντά τον πιο κρίσιμο αγώνα από καταβολής του συλλόγου, τον εντός έδρας προημιτελικό!