Αθλητισμος

Ο μεγάλος κίνδυνος για τον μπασκετικό Ολυμπιακό

Η συντριβή από τη Βιλερμπάν κατέδειξε κάθε αδυναμία της ελληνικής ομάδας

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2213918.jpg
©PanoramiC

Το πρόβλημα για τους Πειραιώτες δεν είναι μια ήττα, ούτε η κάκιστη εμφάνιση .

Η πρεμιέρα της γαλλικής Βιλερμπάν στην Ευρωλίγκα ήταν μια γιορτή. Κόσμος γέμισε το γήπεδο, εκεί που βρέθηκε και ο πρόεδρος Μπερτομέου για να δώσει συνέντευξη Τύπου με τον μεγάλο Τόνι Πάρκερ, τον ιδιοκτήτη της ομάδας.

Η γιορτή συνεχίστηκε και εντός παρκέ, με τους γηπεδούχους να νικούν με 82-63 τον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα για τους Πειραιώτες δεν είναι μια ήττα, ούτε η κάκιστη εμφάνιση που μπορεί να συμβεί. Είναι ότι αυτή ήρθε από την ομάδα που όλοι θεωρούν πως είναι το φαβορί για τη 18η και τελευταία θέση της βαθμολογίας.

LDLC ASVEL Villeurbanne - Olympiacos Piraeus Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 1

Όπως φάνηκε, όμως, την Παρασκευή το βράδυ το υλικό του Ολυμπιακού είναι σαφώς χειρότερο. Σύμφωνοι υπάρχει η εμπειρία του 37χρονου Σπανούλη και του Πρίντεζη, υπάρχει ο Μιλουτίνοφ και ο Παπανικολάου, άντε και ο Κουζμίνσκας, όμως από ‘κει και πέρα το υπόλοιπο υλικό με τους σχεδόν άγνωστους Αμερικανούς, μοιάζει να μην είναι επιπέδου Ευρωλίγκας.

Αν, λοιπόν, δεν υπάρξει σαφής βελτίωση το επόμενο διάστημα και ενδεχομένως κάποιες ποιοτικές μεταγραφές, τότε οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν να μείνουν πολύ γρήγορα μέσα στη σεζόν δίχως κίνητρο. Σε περίπτωση που έρθουν κι άλλες ήττες στην Ευρωλίγκα και η οκτάδα φανεί μακρινό όνειρο, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τίποτα να κυνηγήσει από τη στιγμή που δεν παίζει στην Ελλάδα ή τέλος πάντων συμμετέχει διεκπεραιωτικά ως «Ολυμπιακός Β-Αναπτυξιακή ομάδα» στην Α2…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ