Αθλητισμος

Να το πάρει πάνω του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «με το έτσι θέλω»

Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως η Εθνική μας δεν έχει να περιμένει καμιά βοήθεια από τον πάγκο της

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
©ΙΝΤΙΜΕ/ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τελικά τι συμβαίνει με τον κόουτς Σκουρτόπουλο; Ξέρει τι να κάνει με τον «μονόκερο» Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Η στιγμή που ο κόουτς Σκουρτόπουλος κάνει αλλαγή τον Γιάννη στο ματς με την Βραζιλία κι εκείνος αρνείται να βγει είναι το πιο χαρακτηριστικό της ως τώρα προσπάθειας της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ. Ο Αντετοκούνμπο έχει καταλάβει πως πρέπει να το πάρει όλο πάνω του, να αφήσει τα όποια σχέδια του τεχνικού τιμ επί χάρτου και να τολμήσει να γίνει «με το έτσι θέλω» προπονητής αγωνιστικού χώρου. Φαίνεται πως είναι ο μόνος τρόπος για να περάσουμε στα νοκ άουτ,

Η Εθνική πήγε στην Κίνα με το καλύτερο μπασκετικό υλικό αλλά με έναν προπονητή που δεν είναι σε θέση να καταλάβει πώς ακριβώς πρέπει να παίξει για να αξιοποιήσει το (υπερ)όπλο του. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ο Μπιλ Σίμονς, ο δημοσιογράφος του ΗΒΟ και του Ringer, με 5,9 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter για να αναρωτηθεί αν πρέπει να γίνει... έλεγχος ντόπινγκ στον Έλληνα κόουτς.

Η θητεία του στην Εθνική είναι μεγάλη και γι αυτό μπορούμε να τον κρίνουμε ακόμη κι εμείς οι άσχετοι από μπάσκετ. Άλλωστε, μια ματιά να ρίξει κανείς στο βιογραφικό του, βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Η αίσθηση που μας αφήνει στα τόσα χρόνια είναι πως το μεγαλύτερο προσόν του είναι η πάγια και διαρκής φιλία του με τον Βασιλακόπουλο.

'Οσοι ξέρουν τα ενδότερα της ομοσπονδίας καταλαβαίνουν πως είναι αρκετό σε κάποιον για να κάνει καριέρα. Μόνο που η ομάδα μας στην προκειμένη περίπτωση κινδυνεύει να χάσει την μεγάλη ευκαιρία να φτάσει σε μετάλλιο, αφού δεν εκμεταλλεύεται ως τώρα τον Αντετοκούνμπο, το θετικό κλίμα που δημιουργεί η παρουσία του και την υποστήριξη της εξέδρας με τους Κινέζους να γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι μας μόνο και μόνο για να τον απολαύσουν από κοντά. 

'Ολη αυτή την ευνοϊκή συγκυρία η Εθνική μας πάει να την πετάξει στα σκουπίδια. Κι εκείνο που μένει, προς το παρόν, είναι η προσπάθεια του πάγκου να... μπερδέψει τον κάθε αντίπαλο, να τον κοροϊδέψει και να του κλέψει τη νίκη. Δεν τα κατάφερε παρά μόνο κόντρα στους αδύναμους. Ειδικά ο Άσα Πέτροβιτς με την Βραζιλία του έκανε γιογιό τον απέναντι και δημιούργησε τόση σύγχυση με αποτέλεσμα να καυχιέται στο τέλος επειδή με τον 40χρονο Αλεξ Γκαρσία κατάφερε να δέσει κόμπο τον MVP τον ΝΒΑ -κάτι για το οποίο μιλάει όλος ο μπασκετικός πλανήτης!
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ