Αθλητισμος

Η προσπάθεια αναδόμησης της ΑΕΚ

Οι πρώτες κινήσεις Μελισσανίδη μετά το φιάσκο με Καρντόσο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άγρυπνοι έμειναν ουσιαστικά οι άνθρωποι της ΑΕΚ την Κυριακή τη νύχτα. Αφενός προσπάθησαν να χωνέψουν τη νέα αποτυχία, αφετέρου προσπαθώντας να προετοιμάσουν την επόμενη μέρα.

Άγρυπνοι έμειναν ουσιαστικά οι άνθρωποι της ΑΕΚ την Κυριακή τη νύχτα. Αφενός προσπάθησαν να χωνέψουν τη νέα αποτυχία, αφετέρου προσπαθώντας να προετοιμάσουν την επόμενη μέρα.

Το μεσημέρι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήγε στα Σπάτα, παρακολούθησε την προπόνηση και μίλησε στους παίκτες. Πρώτα τους είπε ότι «όλοι μας έχουμε τις ευθύνες μας», ενώ στη συνέχεια έκανε επιχείρηση ανύψωσης ηθικού με ατάκες όπως «το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά», «έχουμε το καλύτερο υλικό από τότε που επέστρεψα στην ΑΕΚ» και «πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε την Τραμπζονσπόρ την Πέμπτη».

Παράλληλα παρουσίασε και τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού προπονητή. Γίνονται συζητήσεις με τον Μιγκέλ Καρντόσο για το ύψος της αποζημίωσης και η «Ένωση» θα πορευτεί με τον παλιό της παίκτη και κόουτς τόσο στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση στην Τραπεζούντα όσο και την Κυριακή στο παιχνίδι πρωταθλήματος της Τρίπολης.

Πριν φτάσουμε στο θέμα του προπονητή, πρέπει πρώτα να προσληφθεί ένας τεχνικός διευθυντής. Σήμερα θα γίνει συνάντηση του Μελισσανίδη με τον Ίλια Ίβιτς. Πρόκειται για τον Σέρβο που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού το 1994, κατόπιν έπαιξε και στην ΑΕΚ, ενώ διατέλεσε και στο παρελθόν τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, επί εποχής Νικολαϊδη.

Ο Ίβιτς, αν τελικά συμφωνήσει, δεν θα είχε πρόβλημα με τη λύση του Ουρουγουανού Γκουστάβο Πογέτ, που είναι το φαβορί για να αναλάβει τη θέση του προπονητή. Περισσότερα θα φανούν τις επόμενες ώρες. Προέχει να δοθούν τα χέρια με τον Ίβιτς και μετά να γίνουν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Καρντόσο.

Παράλληλα, αναμένεται να φύγει και ο υπεύθυνος αθλητικού τμήματος, ο Βασίλης Δημητριάδης, ενώ αναζητείται τρόπος να τερματιστεί ο δανεισμός του Ζεράλντες. Είναι ένα από τα... πουλέν του Καρντόσο, που αποβλήθηκε με την Ξάνθη.