Αθλητισμος

Πλανήτης Αθήνα

Tα κορίτσια  το γλεντάνε. Τετάρτη 7/4, τα κορίτσια του Εθνικού κατακτούν το Len Trophy στο πόλο

Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 298
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Tα κορίτσια  το γλεντάνε.

Τετάρτη 7/4, τα κορίτσια του Εθνικού κατακτούν το Len Trophy στο πόλο. Την επόμενη μέρα, οι κοπέλες του Αθηναϊκού φέρνουν το πρώτο μπασκετικό ευρωπαϊκό (champions cup). Και μέχρι να βγει το Σαββατοκύριακο, οι πολίστριες της Βουλιαγμένης στέφονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτριες Ευρώπης. Στην πατρίδα του Ολυμπιακοπαναθηναϊκού αθλητισμού, τα κορίτσια το γλεντάνε με τρεις κούπες στην επίσημη σπορ «Εβδομάδα Της Γυναίκας». Τα σπάνε στα μπουζούκια, εξασφαλίζουν 15 πρωτοσέλιδα δημοσιότητας και συνεχίζουν τίμια μακριά από τα φώτα…

 Όλο το χρόνο beach

Δηλαδή, οι «κολλημένοι με την μπάλα» γιατί να έχουν όλο το χρόνο γήπεδο για να εκτονώνονται; OAKA Indoor Beach Volley, λοιπόν. Η λύση για τους «κολλημενους με την άμμο». Πρωτοβουλία κι έμπνευση της εργασιακής ψυχολόγου Χριστίνας Νικολοπούλου, με την υποστήριξη της πρωταθλήτριας Βάσως Καραντάσιου, που σου δίνει τη δυνατότητα όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από το αν έξω χιονίζει ή βρέχει, να παίξεις μερικά σετ beach volley σε κλειστό χώρο, «όπως παραλία».

ΟΑΚΑ, Εθνικό Προπονητήριο Στίβου, Οδός Αρτέμιδος, Μαρούσι, περισσότερο info στο τηλ. της Γραμματείας: 695 0429059 και στο www.oakabeachvolley.com

 

«Πίτσες, μπίρες, πλάζμα» Τα αθλητικά ραντεβού που θα κλείσουν τη σεζόν…

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Ο Παναθηναϊκός τσαλακώθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ψάχνει το άλλοθι κυριαρχίας που λέγεται νταμπλ. Ο Άρης του μεγάλου  Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει φτάσει τρεις φορές την τελευταία δεκαετία κοντά στη βρύση που λέγεται «κούπα», αλλά έμεινε διψασμένος. Τώρα κατεβάζει 20.000+ τρελαμένα «Αρειανά» για να το πετύχει. Οι δύο ομάδες που έπαιξαν την καλύτερη μπάλα στη σεζόν προσπαθούν να της βάλουν το κερασάκι. (24/4, ΟΑΚΑ, τηλεοπτική μετάδοση ALPHA)

Πλεϊ-οφ Σούπερλιγκας Ο Ολυμπιακός συμμετέχει για πρώτη φορά στον άχαρο θεσμό. Ο ΠΑΟΚ είχε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από εποχές Ανδρέα Παπανδρέου προ Χέρτφιλντ, φέτος το έκανε αλλά το φινάλε του θύμιζε Ωνάσειο, έχει άραγε ακόμα βενζίνη; Η φορμαρισμένη ΑΕΚ πάει να σώσει μια χρονιά απόλυτης καταστροφής κι έρχεται από την εξωτερική διαδρομή. Και ο Άρης είναι το παραδοσιακό αουτσάιντερ που όλοι φέτος φοβούνται. Στην τρίτη του χρονιά, τα πλει-οφ – το «πρωτάθλημα των απογοητευμένων»... (Οι έξι αγωνιστικές των πλει-οφ θα διεξαχθούν από 28/4 έως 16/5, στην tv Nova και ΝΕΤ)

Τελικός Champions League Στο μαδριλένικο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», χωρίς τη Ρεάλ και για πρώτη φορά Σάββατο… (Τα ημιτελικά διεξάγονται 20-21/4 και 27-28/4, ενώ ο τελικός στις 22/5, μεταδόσεις από ΝΕΤ και MEGA)

Final 4 Eυρωλίγκας Φέτος δεν έχει ελληνικό εμφύλιο, αλλά δεν λείπει η ελληνική εκπροσώπηση. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τα «σκληρά μωρά» της Παρτιζάν, εξαργυρώνοντας την καταπληκτική του σεζόν (ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός ας πρόσεχε). Στον άλλο ημιτελικό, το μεγάλο φαβορί Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την «αρκούδα» ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι οιωνοί είναι καλοί. Στο παριζιάνικο Παλέ Ντε Μπερσί ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη ελληνική κούπα το 1996 και την επόμενη χρονιά το ταμπλό του τελικού έγραφε Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-58. Ίδωμεν… (7-9/5 στο Παρίσι και στον ΣΚΑΙ)

Και από 11/6 Μουντιάλ στη Νότια Αφρική Ποστ-απαρτχαϊντ, βουβουζέλες, Βραζιλίες, Αγγλίες, τηλεοράσεις στα μπαλκόνια και μπόνους ο Ότο Ρεχάγκελ, η κομοδινί βαφή του και η Εθνική Ελλάδας σε νέες περιπέτειες… -Π.Μ.

SPRING SPORTS 5 μπασκέτες για ανοιξιάτικο streetball

Αντικομφορμιστική: Λόφος Στρέφη με Εξαρχιώτες, μετανάστες και συχνά πυκνά ματς μεταξύ των DJs της Αθήνας

Multi-culti: Φωκιανός, γήπεδα Εθνικού, πίσω από το Ζάππειο με το παραδοσιακό all-star game των Φιλιππινέζων της Αθήνας κάθε ΣουΚου

Δυτικών προαστίων: Τα γήπεδα στο Άλσος «Μπαρουτάδικο» στο Αιγάλεω

Παραλιακά: τα θρυλικά γήπεδα στη Βούλα με τα αυτοσχέδια τουρνουά βετεράνων και το γήπεδο του Πορφύρα στη Φρεαττύδα, πάνω από τη θάλασσα

«Αστυνομικά»: τα ορεινά γήπεδα πίσω από το  κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, στην περίφημη  θέση «Αστυνομικά» -Π.Μ.

Αγόρια στον πάγο

Ηξερες εσύ ότι στην Ελλάδα έχουμε 9 ανδρικές ομάδες ice hockey, 2 εφηβικές και 2 γυναικείες; Η Εθνική ομάδα, μάλιστα, έχοντας κατακτήσει πέρυσι την 4η θέση στο Division 3, παίζει αυτές τις μέρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λουξεμβούργο. Όσο σφίγγουν οι ζέστες, συνεχίζουμε με το τοπικό πρωτάθλημα, που γίνεται στο παγοδρόμιο της Ομοσπονδίας στην Πειραιώς. Αν και αυτή η πίστα είναι η μεγαλύτερη της χώρας και ανοιχτή στο κοινό, δεν είναι καν επαγγελματικών διαστάσεων. Ο Χρήστος Χατζηαθανασίου, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας χόκεϊ επί πάγου, μας εξηγεί: «Είναι ένα ακριβό άθλημα και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, κυρίως λόγω της μικρής χρηματοδότησης από την ελληνική πολιτεία και την έλλειψη υποδομών και παγοδρομίων. Χρειαζόμαστε νέα παιδιά, που θα γίνουν οι νέοι μας αθλητές, ώστε το άθλημα να μην πεθάνει αλλά να εξελίσσεται». Το λιώσιμο στην καυτή πόλη αρχίζει λίγο λίγο. Η εναλλακτική να δροσιστείς παρακολουθώντας ένα σκληρό αγώνα χόκεϊ ή σκίζοντας τον πάγο με τα πατίνια, φαίνεται όλο και πιο δελεαστική.      

icehockey.gr/ Παγοδρόμιο Ομοσπονδίας, Πειραιώς 180 (στο Athens Heart), καθημερινά 11.00-22.00  -Σ.Ο.Κ.