Αθλητισμος

Ο Αντετοκούνμπο, ο MVP του ΝΒΑ -Το ευχαριστώ στην Ελλάδα (video)

Συγκλονιστικός και συγκινητικός ο ευχαριστήριος λόγος του δακρυσμένου Γιάννη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/ETIENNE LAURENT

Ο φοβερός Αντετοκούνμπο είναι ο MVP του ΝΒΑ. Συγκλονιστικός και συγκινητικός ο ευχαριστήριος λόγος του δακρυσμένου Γιάννη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μας γέμισε όλους περηφάνια, αφού πριν από λίγο αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ! Δεν είναι ψέμα, δεν είναι λάθος. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας είναι ο κορυφαίος παίκτης του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Είναι μια τιμή που δεν έχει προηγούμενο για τον αθλητισμό μας.

Η ουσία βέβαια δεν βρίσκεται στα βραβεία, αλλά στον τρόπο και τον κόπο για να φτάσει κανείς σε αυτά. Γι’ αυτό ο Greek Freak δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που συγκλόνισε.

Τόσο για τα λόγια του όσο και για τη σπασμένη του φωνή, για τα δάκρυα αυτού και της οικογένειάς του, ειδικά τη στιγμή που αναφέρθηκε στον πατέρα του που έφυγε πρόπερσι από τη ζωή.

Ο Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε τους πάντες, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στην οικογένειά του και έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και ευγένειας προς όλους μας.

Ο δρόμος από τα Σεπόλια προς την απόλυτη καταξίωση ήταν μακρύς, όμως διανύθηκε γρήγορα από τον Αντετοκούνμπο, που έχει κι άλλα να δώσει στο μπάσκετ και να τα πάρει πίσω σε βραβεία. «Ένα πρωτάθλημα θέλω να πάρω κάποια στιγμή» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, ευχαριστώντας τον κόσμο που ξενυχτά πολλά βράδια για να τον παρακολουθήσει και να του στείλει μηνύματα συμπαράστασης.

Giannis Antetokounmpo's Emotional Speech After He Wins the MVP Award at 2019 NBA Awards

Μετά από το συγκλονιστικό φινάλε αυτής της μεγάλης βραδιάς, μικρή σημασία έχει που ο Γιάννης δεν τα κατάφερε στο βραβείο του κορυφαίου αμυντικού, που πήγε στον Γάλλο Γκομπέρ για δεύτερη σερί χρονιά. Έτσι μόνο οι τεράστιοι Μάικλ Τζόρνταν και Χακίμ Ολάζουον παραμένουν ως οι μοναδικοί που πήραν και τα δύο μεγάλα βραβεία μέσα σε μια σεζόν.

Κατά τα λοιπά, ο Λούκα Ντόντσιτς έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος (μετά τον Πάου Γκασόλ το 2002) που κατακτά το βραβείο του ρούκι της χρονιάς. Ο Σλοβένος έκανε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν στους Ντάλας Μάβερικς, κλήθηκε να παίξει ακόμη και «4άρι», αλλά τα κατάφερε μια χαρά με μέσο όρο 21,2 πόντων ανά αγώνα, 7,8 ριμπάουντ και έξι ασίστ! 

Luka Doncic Wins Rookie of the Year Award - 2019 NBA Awards

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ