- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Νίκος Γκάλης του τένις
Αυτή είναι η πιο σημαντική νίκη του έλληνα πρωταθλητή
Η είδηση πως ένα τουρνουά ATP 250 θα διεξαχθεί στην Ελλάδα από το 2020 δεν είναι ούτε μικρή, ούτε φυσικά και τυχαία. Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκληρώνουν σιγά-σιγά το έργο που είχαν ξεκινήσει χρόνια νωρίτερα η μητέρα της ελληνίδας πρωταθλήτριας, Αγγελική Κανελλοπούλου, η Λένα Δανιηλίδου και άλλοι έλληνες αθλητές που βγήκαν έξω από τα ελληνικά σύνορα, χρόνια πριν. Η ελληνική ομοσπονδία αντισφαίρισης με «συμμάχους» τους δύο έλληνες πρωταθλητές κατάφερε να φέρει ένα 250άρι τουρνουά στην Ελλάδα, με το Καλλιμάρμαρο να είναι η επικρατέστερη επιλογή για το μέρος διεξαγωγής του.
Ίσως δεν το έχει καταλάβει ακόμα πολύς κόσμος, αλλά σε μια περίοδο που τα κορυφαία ονόματα στα σπορ αποφεύγουν την Ελλάδα για αγώνες, στο τένις τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Από του χρόνου, σε μια χώρα που οι φαν του αθλήματος είδαν τους Top παίχτες μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μπορούν να βλέπουν από κοντά αθλητές όπως ο Τζόκοβιτς ή ο Ναδάλ εφόσον αυτοί το επιλέξουν.
Βέβαια, ο ερχομός του τουρνουά θα δέσει ακόμη περισσότερο το κοινό του τένις και με τους έλληνες πρωταθλητές (αν και οι Τσιτσιπάς Χούλιγκανς δεν έχουν ανάγκη), ενώ και κόσμος που έμαθε φέτος τι θα πει τένις, θα μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά μια διοργάνωση με το κύρος της ATP. Όσο βαρύ κι αν ακούγεται αυτό που έκανε ο Τσιτσιπάς για το άθλημα που υπηρετεί στην Ελλάδα, το είχε κάνει μόνο ο Νίκος Γκάλης.
Όπως το 1987 έμαθε ο κόσμος το μπάσκετ και κάθε γειτονιά γέμισε και από μια μπασκέτα, έτσι και τη δεκαετία που μας έρχεται το ευρύτερο κοινό του τένις θα μεγαλώσει, με το ATP 250 να αποτελεί μονάχα την αρχή. Όπως είδαμε τόσες τεράστιες διοργανώσεις στην Αθήνα στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, αυτό ακριβώς μπορεί να γίνει και τις επόμενες δεκαετίες με το τένις. Και αν ειδικά επιβεβαιωθούν οι φήμες για διεξαγωγή στο Καλλιμάρμαρο, τότε το δέλεαρ για τους σταρ του αθλήματος, απερχόμενους και επόμενους, θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Λίγοι άνθρωποι στήριξαν το ελληνικό τένις όλα αυτά τα χρόνια και τα αποτελέσματα τα είδαμε στο περασμένο Αυστραλιανό Όπεν και ελπίζουμε ότι θα τα βλέπουμε για ολόκληρη τη δεκαετία που έρχεται. Με λίγη συνεργασία από όλους τους φορείς τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι, θα μπορούμε να τα θαυμάζουμε κι από κοντά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυριζόταν ότι ήταν έγκυος στο παιδί του - Απέσπασε 200.000 δολάρια
Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού αγώνα με την Καϊράτ στην Αστάνα
Τι είπε ο Σέρβος θρύλος
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αποκάλυψε ο Βραζιλιάνος αστέρας
Το επίτευγμα που «σφραγίστηκε» και μετά την αναμέτρηση με τον Αστέρα
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα βιώνει μια τραγωδία
Βάζοντας τέλος στην τετραετή κυριαρχία του Ολλανδού Φερστάπεν
Xάλασε το σερί συνεχόμενων νικών
Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η 18χρονη Μαρτίνε Ντάμποργκ από τη Δανία
Η έναρξή της διοργάνωσης θα γίνει στις 11 Ιουνίου και ο τελικός στις 19 Ιουλίου
Ερυθρόλευκος ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο βόλεϊ
«Όχι τώρα που βρήκαμε ρυθμό» - Η επική ατάκα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ
Τι δήλωσε μέλος του Δ.Σ. της τουρκικής ομάδας
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Προτίμησε να δώσει την ασίστ για το νικητήριο καλάθι των Λέικερς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.