Αθλητισμος

Η ΑΕΚ στο απόλυτο μηδέν

Η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν πήρε βαθμό σε ευρωπαϊκό όμιλο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4651860.jpg
©EUROKINISSI

Η χθεσινοβραδινή ήττα της ΑΕΚ από την Μπενφίκα στη Λισαβόνα με 1-0, ολοκλήρωσε την πιο αποτυχημένη παρουσία ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη.

Η «Ένωση» γίνεται η πρώτη από τη χώρα μας που δεν κατακτά ούτε έναν πόντο σε όμιλο Τσάμπιονς ή Γιουρόπα Λιγκ. Και μάλιστα σε ένα γκρουπ που δεν είχε μεγαθήρια. Δηλαδή, η φετινή Μπάγερν δεν είναι και τόσο φόβητρο, ο Άγιαξ είναι πολύ δυνατός, αλλά δεν έχει σχέση με την ομάδα που κατακτούσε τρόπαια στο παρελθόν, ενώ η Μπενφίκα αποδείχτηκε απλά μέτρια.

Απέναντι σε αυτές τις τρεις, η ΑΕΚ… κατόρθωσε να μην πάρει βαθμό, να μην παίξει σε κανέναν αγώνα ποδόσφαιρο κατοχής, να μην κάνει ούτε μια προσπάθεια εντός εστίας σε τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις και να σκοράρει σε έναν μόλις αγώνα: Στο 2-3 του ΟΑΚΑ με την Μπενφίκα, αφού πρώτα οι Πορτογάλοι έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Πέρα από τη γενικότερη πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου που είναι πασιφανής, οι πρωταθλητές Ελλάδος πλήρωσαν την αδράνεια στον τομέα ενίσχυσης, την προσήλωση στο σφιχτό μπάτζετ που «απαγορεύεται» σε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι επιλογές και το κοουτσάρισμα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πολύ χαμηλότερα από το ύψος των περιστάσεων. Κι όλα αυτά ενώ η ομάδα μοιάζει μακριά από τον στόχο του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. 

LIVE: Conservative MPs cast ballots in no confidence motion on Theresa May: result

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ