Αθλητισμος

Ποιος είναι ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού για τον οποίο καβγάδισαν Τσίπρας-Μητσοτάκης (video)

Πώς ενεπλάκη σε κόντρα κορυφής στη Βουλή ο Θωμάς Μάτσιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Thomas Matsios Vice President of PAE EDESSAIKOS

Ο Θωμάς Μάτσιος, πιο γνωστός ως «αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού», είναι ένα… αιώνιο viral για τη χώρα μας, με αιτία εκείνες τις δηλώσεις που προσπάθησε να κάνει (και δεν τα κατάφερε) όταν αναβλήθηκε ένα ματς της αγαπημένης του ομάδας κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Νωρίτερα, στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «η στάση σας στο θέμα του άρθρου της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι υπεύθυνη στάση, αλλά στάση προέδρου Εδεσσαϊκού».

Λίγο μετά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πήρε το «μπαλάκι», απαντώντας και διορθώνοντας τον Τσίπρα: «Από τα σοβαρά ως τα πιο ελαφρά, κάνετε λάθη. Δεν ήταν πρόεδρος, αλλά αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού». Και είχε δίκιο.

Ο Θωμάς Μάτσιος ήταν παράγοντας της συγκεκριμένης ομάδας πριν από 20 περίπου χρόνια. Από το 1992 ως το 1997 ο σύλλογος της Πέλλας αγωνίστηκε στην Α’ εθνική, όμως κατόπιν άρχισε η κατηφόρα που διαρκεί μέχρι σήμερα, καθώς ο Εδεσσαϊκός παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα.

Στην πρώτη διοίκηση μετά τον υποβιβασμό, αντιπρόεδρος ήταν ο Θωμάς Μάτσιος, που κλήθηκε να κάνει τις περίφημες δηλώσεις όταν η ομάδα έπαιζε στη Β’ εθνική.

Τις είχε πρωτοπαίξει η ΕΡΤ 3, σε μια απογευματινή δευτεριάτικη εκπομπή, όμως τότε χωρίς διαδεδομένο ίντερνετ και youtube, δεν έγινε τόσο γνωστός όσο του… άρμοζε. Ήταν ένα αστείο ανάμεσα σε φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους, λάτρεις του cult.

Το 2006, σε μια εκπομπή της ΝΕΤ με τον Αντώνη Καρπετόπουλο και την Αφροδίτη Σημίτη, παίχτηκε ξανά το επίμαχο βίντεο και έκτοτε έγινε το απόλυτο viral που έφτασε ως τη Βουλή.

Ο Θωμάς Μάτσιος κάποια στιγμή σταμάτησε τη διοικητική του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και συνέχισε να είναι ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος στο κέντρο της Έδεσσας.

Φυσικά και δεν είναι «χαζός» όπως πολλοί θέλουν να τον πλασάρουν, απλά δεν έχει ευφράδεια λόγου, ενώ είχε και άγχος λόγω της μοναδικής (μα ιστορικής) εμφάνισής του στην τηλεόραση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ