Αθλητισμος

Κλιμάκιο μηχανικών στο ΟΑΚΑ - Αυτοψία για την ταλάντωση (video)

Μετά τον αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aek.jpg
©EUROKINISSI/LATO KLODIAN

Αυτοψία στο άνω διάζωμα του ΟΑΚΑ πραγματοποιεί κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μετά τις αναφορές για ταλάντωση που παρατηρήθηκε έπειτα από βίντεο που κυκλοφόρησε μετά τον αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου.

Η ΓΓΑ βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να διενεργηθεί επισταμένος έλεγχος, σύμφωνα με το πόρισμα και τις οδηγίες των τεχνικών υπηρεσιών, αν και ήδη από την Τετάρτη το υφυπουργείο Αθλητισμού διέρεε πως ανάλογες ταλαντώσεις πάντα υπήρχαν στο ΟΑΚΑ χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Τονίζεται δε ότι το ΟΑΚΑ, έχει άδεια σε ισχύ. Η γνωμοδοτική επιτροπή χορήγησε άδειας λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 2005 και το 2012 έγινε αποδοχή της γνωμοδότησης. Έκτοτε, το ΟΑΚΑ παίρνει άδεια με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ).

Υπενθυμίζεται ότι την ταλάντωση είχε παρατηρήσει στέλεχος της UEFA στην εξέδρα των οπαδών της Μπάγερν στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Champions League και ενημέρωσε την ΕΠΟ.

Εν συνεχεία, η διοίκηση του ΟΑΚΑ έστειλε αίτημα στη ΓΓΑ για έλεγχο της στατικότητας του άνω διαζώματος του κεντρικού σταδίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ