Αθλητισμος

Τα 5 καλύτερα δωρεάν 5Χ5 της Αθήνας

Οι ποδοσφαιροφωλιές που θα βρεθείς με την παρέα είναι κάτι σαν ιεροτελεστία

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
ΤΕΥΧΟΣ 675
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stocksnap_ktqzym7yxm.jpg

O καιρός αρχίζει να βάζει τα χειμωνιάτικά του, οι σχολές έχουν ξεκινήσει για τα καλά, οι δουλειές το ίδιο και οι άντρες λίγες ευκαιρίες έχουν να ξεφύγουν από την αθηναϊκή ρουτίνα. Η μπάλα ήταν πάντα μία από αυτές. Και ακόμη κι αν οι περισσότεροι την προτιμούν ως θεατές, υπάρχουν πάντα εκείνοι οι ρομαντικοί που μια φορά την εβδομάδα θα βρεθούν με την παρέα σε γηπεδάκια 5X5 σαν ιεροτελεστία, για να παίξουν σαν μικρά παιδιά με τους δικούς τους κανόνες. Και η Αθήνα έχει αρκετές επιλογές για τους ποδοσφαιριστές της. Άλλες δωρεάν και άλλες επί πληρωμή. Οι παρακάτω είναι μερικές από τις πιο φημισμένες ποδοσφαιροφωλιές της πόλης και είναι όλες ελεύθερες για τον καθένα.

Γουδί

Πίσω από τις εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον και μαζί με το γήπεδο που προπονείται ο Ηλυσιακός και άλλες ομάδες της περιοχής, υπάρχει ένα γηπεδάκι σε αρκετά καλή κατάσταση όπου καθημερινά μαζεύονται παρέες μικρών και μεγαλύτερων επιδεικνύοντας τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες. Δίπλα από τις λεωφόρους της Κατεχάκη και της Μεσογείων, μια όαση πρασίνου και δύο εστίες που μπορούν να χαρίσουν αμέτρητες συγκινήσεις.

Αττικό Άλσος
Ο αθλητικός πολυχώρος στο Γαλάτσι, πέρα από απεριόριστο χώρο για τρέξιμο και άλλες δραστηριότητες, όπως μπάσκετ, τένις, βόλεϊ κ.λπ. διαθέτει και δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, τα οποία τηλεφωνείς για να κλείσεις ώστε να παίξεις με την παρέα σου. Παραδοσιακά, το ένα γηπεδάκι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, σε αντίθεση με το διπλανό του, οπότε όταν τηλεφωνήσετε καλό θα είναι να ζητήσετε το γήπεδο στα δεξιά.

maxresdefault.jpg


Κυψέλη

Η Αλεπότρυπα, όπως την ξέρουν οι μυημένοι, πέρα από το μεγάλο γήπεδο, όπου προπονούνται όλες οι τοπικές ομάδες, διαθέτει τα τελευταία χρόνια και γηπεδάκια 5Χ5, όπου κάθε μέρα γίνονται πραγματικές μάχες. Στην Άνω Κυψέλη, στο τέρμα της οδού Μεγίστης, κάθε μέρα αλλά κυρίως τα ΠΣΚ η αδρεναλίνη ανεβαίνει.

58_big.jpg

Ελληνορώσων

Στη συμβολή των οδών Βλαχάκη και Μάργαρη οι κάτοικοι της περιοχής, και όχι μόνο, έχουν την ευκαιρία να αθληθούν παίζοντας στο 5Χ5 της γειτονιάς, το οποίο λόγω της προσβασιμότητάς του είναι αρκετά δημοφιλές.

Θησείο

Μέσα στον κήπου του Θησείου, επί της οδού Αποστόλου Παύλου, το ποδόσφαιρο ζει. Μάλιστα το 5Χ5 εκεί είναι ένα από τα 9 γηπεδάκια που πρόσφατα χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ομορφύνει ακόμα περισσότερο το κέντρο της Αθήνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ