- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το κλειδί για τον Παναθηναϊκό λέγεται Athens Alive
Η βασική στόχευση Αλαφούζου και Παϊρότζ για να αποκομίσουν κέρδος
Αν και ακόμη δεν έχει βάλει τα χρήματα στην ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θεωρείται από τους περισσότερους ως ο νέος συνιδιοκτήτης της ομάδας μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο.
Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, όμως το πιο πιθανό είναι ο Ταϊλανδός να βάλει χρήματα για να αποκτήσει έστω το 43% της πράσινης ΠΑΕ. Εξίσου πιθανό μοιάζει και ο Αλαφούζος να διατηρήσει το υπόλοιπο ποσοστό του.
Βασικός τους στόχος δεν είναι να διοικήσουν για χρόνια την ομάδα, αλλά να επωφεληθούν από το Athens Alive. Το μεγαλεπήβολο project που εμπνεύστηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και θέλει να το υλοποιήσει παρέα με ξένους επενδυτές.
Αν το κονσόρτσιουμ που ενδιαφέρεται για αυτή την τεράστια επένδυση, πάρει το «ΟΚ» από την κυβέρνηση, τότε μία από τις πρώτες κινήσεις που αναμένεται να γίνουν είναι να επιχειρήσει ο Γιαννακόπουλος να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ και να τρέχει όλα τα τμήματα του συλλόγου (είναι ιδιοκτήτης στο μπάσκετ και πρόεδρος στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ), σκοπεύοντας να τα συστεγάσει στις νέες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.
Βλέποντας, λοιπόν, ότι υπάρχει «μαρούλι» στην υπόθεση, ο Αλαφούζος δεν είναι διατεθειμένος ν’ αφήσει έτσι τον Παναθηναϊκό, πληρώνοντας μάλιστα όλα του τα χρέη. Θα επιχειρήσει είτε να παραμείνει συμπαίκτης στην ΠΑΕ είτε να μπει με μερίδιο στο Athens Alive. Προ μηνών είχε ακουστεί ότι θέλει να μπει συμμέτοχος στο όλο project, αλλά τότε οι σχέσεις του με τον Γιαννακόπουλο ήταν κακές. Σήμερα έχουν βελτιωθεί.
Η προοπτική του Athens Alive διευκολύνει τη ζωή του Πιεμπονγκσάντ. Ο Ταϊλανδός έτσι κι αλλιώς δεν σκόπευε να μείνει για χρόνια στο «τριφύλλι». Πάντοτε κάνει τις δουλειές του στα γρήγορα. Το 2007 έπεισε τον συμπατριώτη του Ταρσίν Σιναβάτρα να αγοράσει τη χρεοκοπημένη Μάντσεστερ Σίτι, έτρεξε τον σύλλογο ως διευθυντής ή σύμβουλος και το 2010 την πούλησαν όλοι μαζί στους Εμίρηδες του Άμπου Ντάμπι.
Αργότερα ασχολήθηκε με μια άλλη αγγλική ομάδα, τη Ρέντινγκ. Πρότεινε σε κάποιους άλλους ζάμπλουτους Ταϊλανδούς να πάρουν τον σύλλογο το 2014 και τρία χρόνια αργότερα έδωσαν την πλειοψηφία σε Κινέζους, κρατώντας όμως ένα 25% των μετοχών.
Παράλληλα, ο άνθρωπος που έβαλε τα λεφτά για τη Ρέντινγκ και έχει το παρατσούκλι «Τίγρης» (διότι το επίθετό του είναι Τανακαρτζανασούτ ή κάπως έτσι), αγόρασε έναν άλλον σύλλογο από το «Νησί», την Όξφορντ και λέγεται πως ρόλο στις διαπραγματεύσεις έπαιξε και πάλι ο Πιεμπονγκσάντ.
Γίνεται κατανοητό ότι η δουλειά του 63χρονου επιχειρηματία είναι να βγάζει γρήγορο κέρδος είτε ως επιχειρηματίας είτε ως μεσολαβητής. Παίρνοντας τον οικονομικά αδύναμο Παναθηναϊκό, για να τον κάνει και πάλι ελκυστικό για έναν υποψήφιο αγοραστή, θα έπρεπε να μην έχει χρέη στην πλάτη του και ένα γήπεδο πιο μοντέρνο από τη Λεωφόρο. Από το να αναμοχλεύει την ξεχασμένη ιστορία του Βοτανικού, το Athens Alive του έρχεται κουτί. Απλά ίσως αυτή τη φορά να μην θελήσει να πουλήσει ακριβά, αλλά να κρατήσει μερίδιο.
Όλα αυτά έχουν βάση, μοιάζουν μάλιστα ως λογική εξέλιξη. Αν πάντως ο Παϊρότζ τελικά δεν εμφανίσει ποτέ τα χρήματα, αυτό θα είναι μια άλλη ιστορία που θα φέρει πολύ πίσω τον Παναθηναϊκό σε οικονομικό επίπεδο.
Το ακόμη χειρότερο θα είναι αν δεν προχωρήσει το Athens Alive. Τότε όλα τα όνειρα και οι προοπτικές αρκετών ανθρώπων θα ματαιωθούν. Και ζημιωμένος θα βγει μόνο ο Παναθηναϊκός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Με ανατροπή ο Μονεγάσκος άφησε εκτός τον Έλληνα τενίστα
Ο αντίπαλος και η ημέρα του αγώνα
Πού βρίσκεται η «γαλανόλευκη»
Αγωνία για τον Χρήστο Τζόλη
Update: Και 2ο γκολ πριν το ημίχρονο για την εξαιρετική Εθνική
Ο εξτρέμ της Άρσεναλ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού
Πορτογαλικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός είχε επαφή και με τον ίδιο τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Απορρίπτει ως ρατσιστικές τις συζητήσεις στα social media - Υπερασπίστηκε τη διαφορετικότητα της ομάδας
Η κίνηση της ιταλικής ομάδας
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ πορτογαλικών ΜΜΕ
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Μεγάλη νίκη για τον Έλληνα τενίστα
Οπαδός έδωσε 117.000 ευρώ για να την αποκτήσει
Τι έγραψε ο Πορτογάλος μύθος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.