Αθλητισμος

Η επιστροφή του Λάζαρου στο ΟΑΚΑ

Ο Χριστοδουλόπουλος θα παίξει για πρώτη φορά κόντρα στην ΑΕΚ μετά την επεισοδιακή φυγή του

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19954733.jpg
©ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Από τη μέρα που επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ η ΑΕΚ, κάθε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστό. Είναι η παλιά κόντρα, ήταν και η προσπάθειά της απέναντι στο κατεστημένο που δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι» την τελευταία 20ετία.

Το σημερινό ντέρμπι (20.30) θα είναι ακόμη πιο special, καθώς μεταξύ των έντεκα παικτών του Ολυμπιακού που θα αγωνιστούν θα βρίσκεται ανάμεσά τους και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Πέρυσι τέτοιες μέρες, ο διεθνής μέσος ήταν ο ήρωας για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Σήμερα θα είναι το «κόκκινο πανί». Πώς φτάσαμε, όμως, σε αυτή την κατάσταση; Δεν ήταν πολύ δύσκολο.

Το καλοκαίρι του 2016 ο Λάζαρος όδευε προς το τέλος της θητείας του στη Σαμπντόρια και γενικότερα στην Ιταλία. Η μεταγραφική περίοδος τελείωνε και ομάδα δεν έβρισκε. Η ΑΕΚ είχε ανάγκη από έναν δημιουργικό χαφ και αποφάσισε να παίξει το στοίχημά της.

Δίχως να ξοδευτεί ιδιαίτερα (συμβόλαιο κάτω από 300.000 ευρώ) υπέγραψε τον Χριστοδουλόπουλο για τρία χρόνια. Για την ακρίβεια, για 2+1 χρόνια, όπως έλεγε χαρακτηριστικά το επίσημο χαρτί.

Στην πρώτη του χρονιά στον «Δικέφαλο» ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είχε κάποιες καλές εμφανίσεις, όμως στη δεύτερη έγινε ο ηγέτης της ΑΕΚ. Πέτυχε ένα σωρό κρίσιμα γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη, βοηθώντας ουσιαστικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, στο αήττητο ευρωπαϊκό σερί και στην πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς με δική του γκολάρα στις καθυστερήσεις του ημιτελικού με τη Λάρισα, η ΑΕΚ πέρασε.

Γκολ βγαλμένο από ΟΝΕΙΡΟ Λάζαρος ΧριστοδουλόπουλοςΑΕΚ ΛΑΡΙΣΑ 18/04/2018

Παρότι έκανε μια ονειρεμένη σεζόν, τα σύννεφα φάνηκαν από πολύ νωρίς. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, καλή ώρα όπως σήμερα. Οι γηπεδούχοι πήραν μια τεράστια νίκη με 3-2, αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0. Ο Λάζαρος είχε ισοφαρίσει με εκείνο το απίθανο φάουλ, που ήταν υποψήφιο για κορυφαίο της χρονιάς παγκοσμίως.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 | ΓΚΟΛ - ΦΑΟΥΛ ΛΑΖΑΡΟΥ

Ανάμεσα στους πανηγυρισμούς, είχε κάνει κάποιες δηλώσεις στην τηλεόραση, λέγοντας πως «η ανανέωση συμβολαίου μου είναι πραγματικά υπόθεση πέντε λεπτών». Αυτό δεν άρεσε στον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος θεωρούσε δεδομένο πως θα κρατηθεί η συμφωνία του 2+1. Απλά ο Χριστοδουλόπουλος ήθελε αρκετά παραπάνω χρήματα στο τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του.

Οι μήνες πέρασαν, ο 32χρονος συνέχισε να βάζει γκολ, αλλά το ραντεβού με την ΑΕΚ δεν γινόταν. Κάπου εκεί άρχισαν να παίρνουν χαμπάρι στον Πειραιά ό,τι κάτι τρέχει με τον Λάζαρο. Επιδίωξαν και πέτυχαν συνάντηση μαζί του. Ο Μαρινάκης του έδειξε πόσο πολύ τον θέλει στον Ολυμπιακό και του έκανε πρόταση άνω των 500.000 ευρώ τον χρόνο. Ο Λάζαρος αποχωρώντας από το γραφείο, δεσμεύτηκε για δύο πράγματα.

Πρώτον, όντως δεν είχε συμβόλαιο που να τον δεσμεύει με την ΑΕΚ (το περίφημο +1) και δεύτερον πως θα πήγαινε στον Ολυμπιακό, εκτός κι αν η ΑΕΚ του έκανε ίδια πρόταση.

Ο καιρός πέρασε και η πρόταση δεν ήρθε ποτέ ουσιαστικά. Τουλάχιστον όχι σε αυτά τα χρήματα. Το γυαλί είχε ραγίσει κι αυτό φάνηκε στα επινίκια του αγώνα με τον Λεβαδειακό όταν η ομάδα πήρε και μαθηματικά τον τίτλο. Ο Μελισσανίδης περίμενε έξω από τα αποδυτήρια για να χαιρετίσει όλους τους παίκτες έναν-έναν. Η κάμερα ποτέ δεν κατέγραψε κάποιον εναγκαλισμό με τον Λάζαρο. Πολύ απλά γιατί δεν έγινε…

Η «Ένωση» είχε και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για να ολοκληρώσει τη σεζόν. Για κάποιον περίεργο λόγο, ο Χριστοδουλόπουλος δεν ήταν στην ενδεκάδα. Μπήκε αλλαγή αργά, όταν πια ο ΠΑΟΚ είχε σκοράρει δύο φορές.

Μερικές μέρες μετά μαθεύτηκε πως ο Ολυμπιακός την παραμονή του τελικού έστειλε εξώδικο στην ΑΕΚ, ενημερώνοντας πως απέκτησε τον παίκτη, καθώς είχε τέτοιο δικαίωμα άπαξ και ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό του.

Η υπόθεση πήγε δικαστικά, γιατί η ΑΕΚ επέμενε στο +1, αλλά ο Λάζαρος φόρεσε κανονικά το κόκκινα και σήμερα γυρίζει στην έδρα της παλιάς του ομάδας.

Είναι ένας σημαντικός έξτρα λόγος για να δει κανείς το παιχνίδι και γεννά ερωτήματα:

Πώς θα τον υποδεχθεί ο κόσμος που θα πάει απόψε στο ΟΑΚΑ; Αναμφίβολα με έντονες αποδοκιμασίες, κι αυτό είναι… σιγουράκι.

Πώς θα τον αντιμετωπίσουν οι πρώην συμπαίκτες του; Θα δείξουν υπέρμετρο ζήλο απέναντί του ή όχι;

Τι θα κάνει ο ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος αν σκοράρει; Θα πανηγυρίσει έξαλλα; Θα στείλει κάποιο… μήνυμα;

Η αλήθεια είναι πως κυκλοφορούν αρκετά ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι ο παίκτης «ζει και αναπνέει για το σημερινό ματς». Θέλοντας να αποδείξει πράγματα κυρίως στον Μελισσανίδη. Ανεξάρτητα αν θα τα καταφέρει ή όχι αυτό το 90λεπτο που έρχεται θα είναι πολύ… spicy και γεμάτο εντάσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ