Αθλητισμος

Γιατί αγαπάμε τη Γαλλία αλλά και την Κροατία

Το φετινό Μουντιάλ ήταν ένα από τα καλύτερα στην ιστορία

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19796129.jpg
© EPA/MAXIM SHIPENKOV

Το βράδυ της Κυριακής 15 Ιουλίου 2018, η Γαλλία σήκωσε το δεύτερο της παγκόσμιο κύπελλο μετά από 20 χρόνια. Η ομάδα στο γήπεδο μας θύμισε τη Γαλλία του ’98, την πρώτη φορά που στέφθηκε η Γαλλία πρωταθλήτρια του κόσμου. Η ομάδα του Ντεσάμπ απέδειξε ότι υπάρχει μέλλον για την Γαλλική εθνική με το μέσο όρο της ομάδας να βρίσκεται στα 26 χρόνια. Ο Βαράν έχει αντικαταστήσει τον Ντεσαγί, ο Καντέ τον Βιεϊρά, και ο Εμπαπέ τον Ανρί. Η ομάδα στάθηκε γερά στο γήπεδο κάνοντας λίγα λάθη και βγαίνοντας γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο νεαρός σταρ, Εμπαπέ, έβαλε γκολ και μετά τον τελικό συγκρίθηκε με τον θρυλικό Πελέ που είχε κερδίσει το Μουντιάλ σε ηλικία μόλις 18 χρονών. Ο Πελέ σχολίασε το ταλέντο του Εμπαπέ και χαριτολογώντας είπε ότι, άμα συνεχίσει να προκαλεί τα ρεκόρ του θα πρέπει να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Μαζί με το εκπληκτικό παιχνίδι, οι σκηνές που ακολούθησαν μας θύμισαν γιατί αγαπάμε τη Γαλλία και την Κροατία.

Μετά το ματς, οι παίχτες από τις δυο ομάδες αγκαλιαστήκαν και συνεχάρηκαν η μία την άλλη. Οι Γάλλοι έκανα αψίδα για τους αντιπάλους,δίνοντας το παράδειγμα στο ποδόσφαιρο. Παρομοίως, οι πολιτικοί ηγέτες των δυο χωρών απόλαυσαν τον αγώνα, με τον Πρόεδρο Μακρόν να χαίρεται σαν μικρό παιδί στην λήξη του. Η πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκραμπάρ, αγκάλιασε και φίλησε σταυρωτά τον Μακρόν. Τα συναισθήματα στο γήπεδο ήταν υπέροχα, με αμοιβαία αγάπη και από τις δυο ομάδες. Παρά την τρομερή βροχή, η νικήτρια ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του τουρνουά με απόλυτη τρέλα, με τον Πογκμπά και Μέντι να κλέβουν την παράσταση. Η καλύτερη στιγμή των πανηγυρισμών σημιεώθηκε όταν ο Καντέ ντρεπόταν να ζητήσει από τους συμπαίκτες του το κύπελλο για φωτογραφία και παρενέβει ο Ενζοζί για να τον βοηθήσει. Ο Καντέ μας έδωσε άλλον ένα λόγο να τον αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο.

Συνολικά, το φετινό Μουντιάλ ήταν ένα από τα καλύτερα στην ιστορία. Υπήρχαν εξαιρετικά παιχνίδια και οι τελετές έναρξης και λήξης ήταν φαντασμαγορικές. Τελικά, ο Πούτιν καταφέρει να εντυπωσιάσει την παγκόσμια κοινότητα, χωρίς βεβαίως να παραβλέψουμε την αμηχανία του απέναντι στις έντονα συναισθηματικές πλευρές που αποκάλυψαν οι πολιτικοί των άλλων κρατών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ