Αθλητισμος

Μουντιάλ 2018: Χορτάσαμε γκολ

Επιτέλους, ωραίο θέαμα και πολλά γκολ

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19701992.jpg
© EPA/Lavandeira

Χθες οι οπαδοί του Μουντιάλ χόρτασαν γκολ. Το πρώτο ματς της Κυριακής μεταξύ της Αγγλίας και του Παναμά είχε σύνολο 7 τέρματα, με το σκορ 6-1 για την Αγγλία. Η Αγγλία σιγούρεψε την πρόκρισή της με τη νίκη και εξέπληξε τους πάντες με τα 6 γκολ. Ο Κέιν πέτυχε χατ-τρικ με 2 γκολ από πέναλτι και ένα γκολ που προήρθε από σπόντα που βρήκε τον στράικερ τελευταίο και μετρήθηκε εις μέρος του. Το γκολ του Παναμά ήρθε από στημένη φάση - η Αγγλία δεν αμύνθηκε καλά και υπέστη τις συνέπειες. Η Αγγλία βρίσκεται ισόβαθμη με το Βέλγιο και το ματς ανάμεσα στις δυο ευρωπαϊκές θα κρίνει τον πρώτο του ομίλου.

Παρομοίως, ο κρίσιμος αγώνας ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Σενεγάλη έφτασε τα 4 γκολ. Η Ιαπωνία βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ και έπρεπε να ισοφαρίσει. Αυτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 2-2. Η ισοπαλία κρατάει την Ιαπωνία και τη Σενεγάλη στους ίδιους βαθμούς χωρίς καμία ομάδα να έχει σιγουρέψει τη θέση στην επόμενη φάση του αγώνα. Η Ιαπωνία και η Σενεγάλη πίεζαν πολύ στον αγώνα και η ισοπαλία δίκαια αντανακλά τη ροή του αγώνα.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, η Κολομβία έσβησε κάθε ελπίδα της Πολωνίας για πρόοδο στη διοργάνωση και έδωσε ευκαιρία στο εαυτό της να προκριθεί με νίκη στο επόμενη παιχνίδι. Η Κολομβία πατούσε συνεχώς στην περιοχή της Πολωνίας και λίγες φορές βρέθηκε να αμύνεται. Μπήκε στο ημίχρονο με προβάδισμα ενός γκολ, και το διπλασίασε το 70 λεπτό. Το τρίτο γκολ ήρθε από μια απλή και αποτελεσματική αντεπίθεση που την τελείωσε ο Κουαδράδο. Αν η Κολομβία καταφέρει να αναπτύξει παρόμοιο τρόπο κυκλοφορίας της μπάλας, θέτει τις βάσεις για να επικρατήσει της Σενεγάλης.

Σήμερα θα κριθεί το ποιες ομάδες θα περάσουν στους 16. Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας αγωνίζεται η Ουρουγουάη με τη Ρωσία. Κυνηγούν την πρωτιά στον όμιλο, γιατί είναι ισόβαθμες και η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος έχουν ήδη αποκλειστεί, δίνοντας μηδενική βαρύτητα στο δεύτερο ματς της ημέρας κόντρα στη Σαουδική Αραβία με την Αίγυπτο. Στα παιχνίδια της ημέρας θα κρίνουν επίσης ποιες ομάδες θα προκριθούν στον όμιλο Ισπανία, Μαρόκο, Ιράν, και Πορτογαλία. Εάν καταφέρει το Ιράν να νικήσει την Πορτογαλία, θα βρεθεί να μάχεται στους 16. Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο προκρίνεται η Πορτογαλία. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ισπανία θα προσπαθήσει να νικήσει για να έχει τις καλύτερες πιθανότητες να βγει πρώτη στον όμιλο. Η ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή που η Ισπανία και η Πορτογαλία τελειώνουν ισόβαθμες και με ίδια διαφορά γκολ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ομάδα που θα βγει πρώτη είναι η ομάδα με τους περισσότερους πόντους fair play (ένα σύστημα που δημιούργησε η FIFA). Στην περίπτωση που είναι ισόβαθμες και στους πόντους fair play, μια τυχαία κλήρωση θα αποφασίσει το αποτέλεσμα των κατατάξεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ